Nosaka ēdināšanas maksas atvieglojuma apmēru pārtikas pakām skolēniem - Alūksnes novads

Nosaka ēdināšanas maksas atvieglojuma apmēru pārtikas pakām skolēniem

 Alūksnes novada domes 29. jūlija sēdē deputāti apstiprināja Alūksnes novada domes saistošos noteikumus “Grozījumi Alūksnes novada domes 2017. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr.18/2017 “Par ēdināšanas pakalpojuma maksas atvieglojumiem Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestādēs””.

 Grozījumu būtība ir noteikt gadījumus, kad ēdināšanas pakalpojuma maksas atvieglojums saņemams pārtikas pakas veidā.

 Ēdināšanas pakalpojumu pārtikas pakas veidā nodrošina tad, ja visā valstī epidemioloģiskās situācijas dēļ noteikta ārkārtējā situācija, kā arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, ja Slimību profilakses un kontroles centra ieteikums ir organizēt mācību procesu attālināti izglītības iestādēs novada administratīvajā teritorijā sakarā ar augstu epidemioloģisko saslimšanu.

 Saistošajos noteikumos pēc to grozījumu stāšanās spēkā būs noteikts, ka pārtikas pakas produktu vērtība ir 0,60 EUR dienā 5-6 gadīgajiem un 5.-12. klašu izglītojamiem, ja ēdināšanas pakalpojumu nodrošina pati izglītības iestāde, bet izglītības iestādē, kur ēdināšanas pakalpojumu nodrošina izglītības iestādes izvēlēts pakalpojuma sniedzējs – 0,90 EUR dienā un no tā ne mazāk kā 0,60 EUR dienā veido produktu iegādes vērtība.

 1.-4. klašu izglītojamiem pārtikas pakas vērtība tiek noteikta 70,5% no normatīvajos aktos noteiktā valsts un pašvaldības budžeta finansējuma apmēra dienā. Savukārt izglītojamiem, kuri apgūst speciālo izglītības programmu – Alūksnes novada domes lēmumā par ēdināšanas pakalpojuma maksas apstiprināšanu konkrētai izglītības iestādei mainīgās daļas apmērā dienā. Ēdināšanas pakalpojumu nodrošina pārtikas pakas veidā periodā no 1. septembra  līdz 31. maijam, izņemot brīvdienu laiku. Izglītības iestādes vadītāja noteiktajā kārtībā vecāki ir tiesīgi atteikties no pārtikas pakas saņemšanas.

 Saistošie noteikumi nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās ministrijai izvērtēšanai.

Skip to content