Piešķir finansējumu - Alūksnes novads

Piešķir finansējumu

Alūksnes novada domes 26. augusta sēdē pieņemts lēmums par 23 027 EUR piešķiršanu Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torņa biļešu namiņa izbūvei.

 Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu tornis ir atjaunots un tajā izveidota ekspozīcija “Marienburgas astotais brālis”, kas apmeklētājiem stāstīs par viduslaiku pils vēsturi. Ekspozīcijas apmeklējuma laikā apmeklētāji ar skaņu, mūzikas un dziedājuma palīdzību tiks virzīti no torņa pirmā līdz trešajam stāvam, katrā no tiem iepazīstot pils daudzu gadsimtu garās pastāvēšanas vēsturiskās noskaņas.

 Biļešu namiņš ir jaunās ekspozīcijas darbībai nepieciešama sastāvdaļa un tas kalpos par pirmo pieturu ekspozīcijas apmeklētājiem – tajā varēs iegādāties biļeti un saņemt informāciju, notiks klientu plūsmas administrēšana un apkalpošana.

 Torņa būve sastāv no trim stāviem un tajā nav atsevišķu palīgtelpu vai saimniecisko telpu klientu apkalpošanai. Tādēļ, lai apmeklētāji varētu pilnībā izbaudīt muzikālo vēstījumu un būves arhitektūru, ir būtiski nodrošināt, ka ekspozīcijas vidē neatrodas biroja tehnika, informatīvie materiāli, darbinieka personīgās mantas un, ka ekspozīciju baudīt netraucē citi apmeklētāji, kuri iegriezušies saņemt tūrisma informāciju.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content