PIEDZĪVOJUMS BIBLIOTĒKĀ - Alūksnes novads

PIEDZĪVOJUMS BIBLIOTĒKĀ

Pēc iepriekšēja pieteikuma, 10. grupas SPRĪDĪŠI,  14. septembra rītā, ieradāmies Alūksnes pilsētas bibliotēkā uz mākslinieces Agijas Stakas ilustrēto grāmatu ceļojošo izstādi.

Pirms tam, savās mājās, “Laimīgajā zemē”,  noskaidrojām, kas ir ilustrators, ko viņš dara, kāds ir viņa uzdevums, kādēļ vajadzīgas ilustrācijas. Aplūkojām arī dažus pasaku kalendārus  ar mākslinieces zīmējumiem, kas atrodami grupas grāmatu centrā. Bet bibliotēkā mūs pārsteidza mākslinieces ilustrēto grāmatu skaits – vairāk kā 200, kuras visas  mums atļāva šķirstīt, pētīt, apspriest ar draugu pamanītos brīnumus, sīkumiņus, tēlu izteiksmīgos portretus. Uzzinājām, ka A. Staka ne tikai ilustrē, bet arī pati izdomā tekstu, tātad ir arī rakstniece. Patīkami, ka vairāki grupas bērni zināja teikt – man tāda grāmata mājās ir, mamma vai tētis man ir lasījuši pirms miedziņa.

Paldies bibliotēkas darbiniecei par stāstījumu, par mīklu uzdošanu, par fragmentu lasījumu, kas tika pēkšņi pārtraukts. Pārtraukts, lai ieinteresētu bērnus, kas savukārt pamudinātu kopā ar vecākiem sameklēt grāmatu mājās, plauktā. Vai varbūt atnākt uz bibliotēku pēc grāmatas, lai uzzināt – kā piedzīvojums beigsies. Saņēmām darba lapas ar pasakām un zīmējumiem, kurus izkrāsojot, paši varējām būt ilustratoru komanda. Un vēl jaukie, jautrie brīži – fotografēšanās, iejūtoties trīs draisku sivēntiņu tēlos, teiksmaino namiņu logu slēģu atvēršana, kāds pasaku tēls raudzīsies pretī?

Aplūkojām izstādi “Savējie iedvesmo”! Priecājāmies par koka izstrādājumiem bērniem un pieaugušajiem no dabīgiem materiāliem.

Jā, bibliotēka sen vairs nav vieta, kur tikai doties pēc grāmatām. Tā ir vieta, kur mazajam cilvēkam gūt jaunus iespaidus, zināšanas un  pamazām veidot izpratni par mūsu tautai vērtīgo, nozīmīgo.

Sagatavoja: 10.grupas skolotājas  Gita SELGA, Indra FRUNZA

Skip to content