No 1. novembra jauns cenrādis “SPODRAS” pakalpojumiem - Alūksnes novads

No 1. novembra jauns cenrādis “SPODRAS” pakalpojumiem

Alūksnes novada domes 23. septembra sēdē apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 27/2021 “Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “SPODRA” maksas pakalpojumiem”, kas nosaka aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus un to cenrādi. Saistošie noteikumi nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai atzinuma saņemšanai. Noteikumi un jaunais cenrādis stāsies spēkā 1. novembrī.

Izdodot jaunus saistošos noteikumus, tiek precizēts pašvaldības aģentūras “SPODRA” sniegto maksas pakalpojumu saraksts un veikts aģentūras sniegto pakalpojumu maksas pārrēķins, ņemot vērā to, ka iepriekšējais cenrādis apstiprināts 2016. gadā.

 Līdz ar jauno saistošo noteikumu stāšanos spēkā būs mainīta maksa par kapsētas pārziņa, kapličas izmantošanas un zvanītāja pakalpojumiem Alūksnes kapos, Alūksnes Muižas parka un Tempļakalna parka teritoriju sakopšanu pirms un pēc privātiem pasākumiem.

 Jaunajā cenrādī maksa par Muižas parka teritoriju sakopšanu pirms un pēc kāzu, kristību un citiem pasākumiem būs: pie Jaunās pils (1200 m2 platībā) – 50,32 EUR, pie Aleksandra paviljona (700 m2) – 29,35 EUR, maksa par Tempļakalna mežaparka teritorijas pie 101 pakāpiena (200 m2 platībā) sakopšanu pirms un pēc kāzu, kristību un citiem pasākumiem – 8,39 EUR.

 Maksa par kapsētas pārziņa pakalpojumiem Alūksnes kapos (viens apbedījums) – 41,32 EUR, kapličas ēkas sagatavošanas pakalpojums bēru ceremonijai (apbedīšanas dienā) – 8,30 EUR, zvanītāja pakalpojumi kapličā – 3,00 EUR.

 Savukārt Alūksnes pilsētas publiskās tualetes apmeklējums no 1. novembra tās darba laikā būs bez maksas. Tualetes uzturēšanas un apsaimniekošanas izdevumus segs no pašvaldības budžeta. Prognozējams, ka šī maksas atvieglojuma ieviešana publiskās tualetes apmeklējumam sastādīs ap 12 000 EUR ik gadu.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content