Turpinās projekts “Izaicini sevi, piedalies un radi!” Bejas pamatskolā - Alūksnes novads

Turpinās projekts “Izaicini sevi, piedalies un radi!” Bejas pamatskolā

Nodibinājums “Bejas skolas attīstības fonds” turpina Bejas pamatskolā realizēt jauniešu iniciatīvu projektu “Izaicini sevi, piedalies un radi!”. Projekts tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai Nr.8.3.4.0/16/I/001 “PuMPuRS” ietvaros.

 2020./2021.m. g. nogalē, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas ierobežošanai, klātienē notika aktivitāte “Pašdisciplīnas treniņš” pedagoga Sergeja Sverčkova vadībā un aktivitāte “Sevis izzināšana un emociju pārvaldīšana” kopā ar psiholoģi Daigu Sliņķi.

 Jūnijā nodarbībā “Meistarklases” floriste Dina Semjonova sniedza teorētiskās, praktiskās zināšanas un iemaņas floristikas darbu izgatavošanā un vides noformēšanā. Tika izgatavoti dekori āra pasākumu noformējumam.

 Vasaras brīvlaika noslēgumā, 26. augustā, jauniešiem bija iespēja piedalīties aktivitātē “Iepazīsti vietējo uzņēmējdarbību”. Aktivitātes mērķis – motivēt jauniešus darba tirgum, apmeklējot un iepazīstot dažādu nozaru vietējos uzņēmumus. Notika ekskursijas SIA “Cewood”,  SIA “Grūbe Hidro”, SIA “Very Berry” un ZS “Sprogas”.

 SIA “Cewood” Jaunlaicenes pagastā tika iepazīts griestu un sienu apdares plātņu ražošanas process: no apaļkoka līdz gatavam produktam. Ļoti interesants ekskursijas vadītāju stāstījums piesaistīja jauniešu uzmanību, sniedza atbildes uz viņiem interesējošiem jautājumiem.

 SIA “Grūbe Hidro” Apes pagastā Dzintars Raibekazs sniedza informāciju par dabai draudzīgās zaļās enerģijas ražošanu. Bija iespēja redzēt, kā darbojas mazā hidroelektrostacija, iegūt zināšanas par saražotās elektroenerģijas pielietošanu. Dzintars Raibekazs pastāstīja par saviem pienākumiem, sava darba plānošanu un īpašībām, kurām jāpiemīt veiksmīgam uzņēmējam.

 Gaujienas pagastā apmeklējām SIA “Very Berry”, kas ir viens no lielākajiem ogu sulu ražotājiem Baltijas valstīs. Uzņēmuma īpašniece Gundega Sauškina izrādīja melleņu un dzērveņu audzēšanu purvā, pastāstīja par ogu pārstrādi cehā. Jaunieši detalizētāk uzzināja par biznesa plānošanu un vadību.

 Ekskursija noslēdzās ZS “Sprogas” Jaunalūksnes pagastā. Saimniecībā tiek audzēti vasaras puķu stādi, augļu koki un mūsu klimatam atbilstoši dekoratīvie kokaugi. Aplūkojām siltumnīcas, uzzinājām par darba specifiku stādaudzētavā. Priecājāmies par estētisko un sakopto apkārtējo vidi.

 Dienas laikā tika iepazīti uzņēmēju dzīvesstāsti, viņu ceļš līdz veiksmīga uzņēmuma izveidošanai un darbības nodrošināšanai. Dalībnieki guva atziņas par to, kas  ir nepieciešams veiksmīga uzņēmuma izveidošanā un vadīšanā. Paldies uzņēmējiem par mums veltīto laiku un iedvesmas stāstiem!

 Šajā mācību gadā projekts turpinās un jauniešiem ir iespējas iesaistīties dažādās izglītojošās un sportiskās aktivitātēs.

Ija Gražanska,
projekta vadītāja

Skip to content