Ģimnāzijas ēkā atsāksies būvdarbi - Alūksnes novads

Ģimnāzijas ēkā atsāksies būvdarbi

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jaunāko klašu korpusā nākamnedēļ atsāksies būvdarbi.

 

Trešdien, 10. novembrī, Alūksnes novada pašvaldībā notika pirmā būvsapulce, kurā piedalījās pašvaldības, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas, būvfirmas SIA “RERE MEISTARI”, autoruzrauga SIA “REM PRO”, būvuzrauga SIA “Būvuzraugi LV” pārstāvji.

 

– Beidzot esam sagaidījuši brīdi, kad varam atsākt būvdarbus ģimnāzijā. Ceru, ka to izdosies paveikt godam un noteiktajā laikā. Pašvaldībai ir ļoti svarīgi, lai darbi ritētu raiti, jo gan pašvaldība, gan skolas kolektīvs esam ieinteresēti, lai nākamo mācību gadu izdotos sākt jau izremontētās telpās, tomēr apsolīt to šobrīd vēl nevar. Tas būs visu iesaistīto pušu kopīgs darbs un darīsim visu, lai mūsu bērni pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties skolas telpās. Turklāt tas ir saistīts arī ar gaidāmo novada izglītības iestāžu tīkla plānojumu, – būvsapulcē uzsvēra Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

 

Ar SIA “RERE MEISTARI” noslēgtais līgums par būvniecības pabeigšanu Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 7.-9. klašu ēkā paredz, ka būvdarbu termiņš ir 2022. gada 19. oktobris. Būvniecības pabeigšana ietver līdz šim ēkā veikto būvdarbu izpēti, novērtēšanu un būvprojekta izmaiņu vai precizējumu izstrādi, būvdarbu pabeigšanu un to autoruzraudzību.

 

Būvuzņēmēja pārstāvis Sandis Brekte uzsvēra, ka darbus sāks ar āra kāpņu un hidroizolācijas izbūvi, kā arī apkures sistēmas sagatavošanu darbībai, lai būtu iespējams veikt atlikušos iekšdarbus. Paralēli būvdarbiem notiks būvprojekta aktualizācija. Līdz šim paveiktā kvalitāti būvfirma vērtē kā samērā labu un būvdarbus turpinās, paveicot atlikušos darbus.

 

Ēkas pārbūve notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projekta “Alūksnes novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros. Projektu vadīs Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

 

Apkopoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content