“SPRĪDĪŠA” 35. DZIMŠANAS DIENA - Alūksnes novads

“SPRĪDĪŠA” 35. DZIMŠANAS DIENA

Mums novembris allaž pienāk ar īpašu svētku sajūtu, jo svinam gan iestādes dzimšanas dienu, gan Mārtiņus, gan Latvijas dzimšanas dienu.

Mūsu  “Sprīdītim” šogad aprit jau 35. gads. Pēc tradīcijas, katrā apaļajā un pusapaļajā iestādes  jubilejā mēs, darbinieki, esam dāvājuši visai Sprīdīša saimei un saviem draugiem izrādi pēc Annas Brigaderes pasaku lugas “Sprīdītis” motīviem par mazu zēnu – Sprīdīti, kurš dodas pasaulē laimi meklēt.

Šajā gadā, kad kopā pulcēties nedrīkstam, izrāde tapa video formātā. Katru dienu grupas saņēma vienu video fragmentu no lugas un jautājumu par redzēto. Sprīdītis satika gan Vēja māti, gan Meža māti, arī Princesi Zeltīti. Uzveica Lutausi un Velnu. Nopelnīja dāvanas. Bet gredzentiņš, ko Sprīdītis saņēma no Vectētiņa, aiznesa viņu uz Laimīgo zemi.

Vērojot video, bērni varēja aktīvi piedalīties muzikālajās aktivitātēs un atbildēt uz jautājumiem. Lielākie bērni pēc lugas fragmentu noskatīšanās paši iejutās varoņu lomās un izveidoja savu pasaku par Sprīdīti. Svētku nedēļā visās grupiņās aktivitātes saistījās ar un ap Sprīdīti un skaistu svētku svinēšanu, piedzīvojot gan svētku sagatavošanas, gan svinēšanas prieku, labāk iepazīstot visu, kas saistās ar mazo zēnu Sprīdīti, vērtībām, ko māca viņa piedzīvojumi.

Darbinieki īpašā vēstuļu stūrītī nosūtīja labo vārdu un domu vēstules kolēģiem, kā arī izveidoja izstādi “Mani 35 gadi “Sprīdītī””, kur varējām gremdēties atmiņās par darba gaitās piedzīvoto.

 Savukārt vecāki un citi interesenti jubilejas video varēja vērot iestādes Facebook lapā tieši 7.novembrī, īstajā iestādes atvēršanas dienā.

Joprojām izrādās, ka nemainīgi, jebkādos laikos, Sprīdīša Laimīgā zeme ir mājās. Bet kur ir Tava Laimīgā zeme?

 

Sagatavoja: mūzikas skolotājas Vita VĒRDIŅA un Linda BERKULE

Skip to content