GATAVOJAM VITAMĪNUS - Alūksnes novads

GATAVOJAM VITAMĪNUS

Kopā ar 3 un 4 gadus veciem bērniem 9. grupā gatavojām veselīgos augļu salātus, bet līdz gatavošanai, priekšā bija daudz vēl citi darbi. Iepazīties ar dažādiem augļiem un dārzeņiem, izpētīt un salīdzināt tos, iepazīt jaunus un sev vēl nedzirdētus augļus – avokado, granātābols, laims.

Kad visi augļi un dārzeņi iepazīti, jāiepazīst vēl viena jauna lieta – recepte. Kas tad ir tā recepte un kā to sastādīt pašiem? Tā kā bērni vēl nelasa, bet lai labāk atcerētos sastāvdaļas, bērni paši veidoja ilustrētu plakātu kā recepti. 

Augļu salātu gatavošana sākas ar roku un augļu mazgāšanu, darba vietas sagatavošanu – nazis, dēlītis un bļoda, kur tiks gatavoti salāti. Pirms darba uzsākšanas tiek pārrunāti drošības noteikumi ar nazi. Katrs izvēlējās augli un cītīgi sāka to griezt gabaliņos. Bērni izteica priekšlikumus, ka gabaliņiem ir jābūt smalki sagrieztiem, jo visi salāti tādi vienmēr ir un mammas tā griežot.

Pēc jauki padarītā darbiņa, katrs pats sev ielika garšīgos augļu salātus un kopīgās sarunās ar gardu muti tos nobaudījām.  Bērni šos salātus patiešām izgaršoja, jo paši piedalījās to tapšanā no sākuma līdz pat vēderiem.

SAGATAVOJA: 9.grupas skolotājas Signe KAPARŠMITE, Dace SKAISTKALNE

Skip to content