CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  - Alūksnes novads

CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA 

Šajā vasarā mūsu mazulīši pirmo reizi vēra vaļā “Sprīdīša” durvis. Tas bija interesants laiks gan bērniem, gan grupas darbiniekiem, gan vecākiem – te asaras mijās ar bērnu smiekliem, vecāku satraukums par savām atvasītēm līdzās ar drošības sajūtu. Palēnītēm esam iepazinuši viens otru.  

Rudens laiks mūsu grupiņā aiztecēja ļoti raibs, kā jau visā mūsu “Sprīdītī”. Tas bija laiks, kad bija jābūt pacietīgiem vienam pret otru,  iecietīgiem, jāmācās būt vienam ar otru draudzīgiem. Bērni ir iepazinušies un kopā saraduši viens ar otru.  

Šajā laikā grupiņā notika arī dažādas aktivitātes: 

  • Mazajiem bērniem uzsākot bērnudārza gaitas grūts uzdevums ir kļūt patstāvīgiem. Jāmācās patstāvīgi nomazgāt rokas, muti, jāmācās doties pastaigās, kā pieredze rāda, šis bērniem tiešām ir grūts uzdevums, jo vecāki, lai atvieglotu savu ikdienu bērnus nes klēpī, ved ratiņos, uz bērnudārzu atved mašīnās. Bet te mazajam jāiet pašam, jāmācās noturēt līdzsvars. Tad jau sākas pats interesantākais,  ir jāredz viss – mašīnas, traktori, putni, kaķi, suņi. Bet var arī kaut ko iemācīties – sameklēt krāsas dabā, priecāties par krāsainajām lapām, lasīt tās un grupā darboties ar tām, ieraudzīt neparastus putnus, piemēram,balto zivju gārni, kas šovasar itin bieži mūs priecēja gan parka dīķī, gan Pilssalā, tāpat arī gulbi.  
  • Putras nedēļāgrupiņā  visas nedēļas garumā baudījām dažādas putras, ko mums vārīja pavārītes. Tāpat gatavojam dažādas putriņas uz vietas grupā. Bet Maizes dienā pašu ceptā maizīte garšoja jo īpaši gardi. 
  • Rīcības dienās gatavojām grāmatiņu  “Ir pienācis īstais brīdis sākt”, kurā tika apkopota informācija par dažādām iespējām ūdens taupīšanā, ar ieteikumiem Ekolīdzekļu izmantošanā mājsaimniecībā, sagatavojām pielīmējamās atgādnes – taupi ūdeni, ko izvietot pie visiem ūdens krāniem. Bērni šo grāmatiņu palīdzēja noformēt, lai tā ir ilustratīva un koša. Savukārt 25.novembrī. devāmies uz Alūksnes Bērnu un jauniešu centru, lai tur satiktu iestādes darbinieces – Kristīni, Ievu, Lindu un nodotu sagatavotos materiālus 
  • ŠogadEkoskolas gada tēma “ŪDENS”, arī mēs apciemojam un pētām dažādas ūdenstilpes. Jau vairākkārt esam bijuši pie Alūksnes ezera dažādās vietās, tur esam vērojuši gan ūdens putnus, gan ūdens transporta līdzekļus. Tāpat esam bijuši pie dažādiem dīķiem ne tikai pilsētas centrā, bet arī nomaļākās vietās. Katru reizi tur ieraugām ko jaunu. 
  • Patriotu nedēļas  laikā no burciņām gatavojām lukturīšus, kuras bērni nesa mājās, lai varētu tajos aizdedzināt svecīti gan 11. novembra, gan 18. novembra vakaros.
  • Bērni izaug ātri, bet ikkatrs no viņiem ļoti gaida un tic Ziemassvētku brīnumam. Lielu nemieru – citam priecīgu un pārsteigumu pilnu, atnesa Rūķi, kas staigāja un dancoja gar logiem. Tik daudz Rūķu vienkopus bērni nebija vēl redzējuši. Rūķu aktivitātēs piedalījās mūsu Selestastētis. 

Kas gan tie būtu par Ziemassvētkiem bez piparkūku smaržas! Ar bērniem cepām piparkūkas. Kārdinošā smarža kņudināja deguntiņus. Bērni, kā mazi rūķīši, veltnēja mīklu, spieda zvaigznītes, eņģelīšus, sirsniņas, pārsliņas un citas jaukas figūriņas. Šajos Ziemassvētkos dāvaniņas bija neparastas, ar mīļumu radītas un ar paliekošus vērtību no pirmajiem Ziemassvētkiem bērnudārzā – eglītes rotājums ar katra bērniņa vārdu un griķu vai smaržīgās tējas spilventiņš, kas bija grupas darbinieku mīļu roku darināts. 

Raibs, jo raibs ir iznācis mūsu ceļš pretim Ziemassvētkiem. Paldies gribam teikt grupas vecākiem par izturību, sapratni, atbalstu šajā laikā pretim Ziemassvētkiem. Vecāki ir atbalstījuši tādas mūsu grupas aktivitātes kā divas viktorīnas, kast tika sagatavotas vietnē  docs.google.com – “Ko tu zini par Sprīdīti?” un “Lienītes bērni dodas pastaigās”. Tāpat vietnē padlet.com vecāki tika aicināti dalīties ar fotogrāfijām gan Sprīdīša 35.jubilejas sakarā, gan Ziemassvētkos – mazuļu pirmie un šāgada Ziemassvētki. Paldies par atsaucību un labu sadarbību! 

CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA  CAUR RUDENI PRETĪ ZIEMASSVĒTKIEM – LIENĪTES GRUPIŅA 

Sagatavoja: 7. grupas skolotāja Sanita STRAKŠA 

 

Skip to content