SNIEGA NEDĒĻA 2022 - Alūksnes novads

SNIEGA NEDĒĻA 2022

Janvāris “Sprīdītī” sākas sniegoti un ar āra aktivitātēm. No 10.-14. janvārim Pasaules  Sniega Dienas ietvaros organizējām Sniega nedēļu 2022. Aktivitātes tika plānotas katrai grupai individuāli, kā arī šajā nedēļā piedzīvojam krasas laikapstākļu maiņas no -17grādiem līdz +4 grādiem, kas mums lika pielāgot bērniem sagatavotos uzdevumus.

Sporta skolotājas bija sagatavojušas trīs dažādas aktivitātes par un ap sniegu katrai grupai:

  1. “Dārgumu meklēšana” – sniegā bija paslēpti lego Duplo kluči, figūriņas un dzīvnieki. Bērni bija sadalīti divās komandas – zēni un meitenes. Katra komanda lika savus dārgumus atsevišķi. No atrastajiem lego bija jāizveido vārdi – SNIEGA DIENA. Jaunākā vecuma grupas bērniem uzdevums bija atvieglots, viņiem bija jāsameklē paslēptie “dārgumi”.
  2. Ar krāsainu ūdeni uzzīmēts mērķis no trīs krāsām (zila, dzeltena, sarkana). Bērni sadalīti trīs komandās, lai neveidojas dīkstāves. Katrai komandai sava krāsā smilšu maisiņi. Bērni meta maisiņus uz priekšu, lai trāpītu mērķī. Pēc paveiktā uzdevuma bērni sprieda, cik daudz maisiņu bija iemesti katrā krāsās mērķī, kā arī, kura komanda trāpīja konkrētajā mērķī. Jaunākajiem bērniem uz sniega bija uzzīmēta papildus līnija apkārt mērķim, uz tās nolikti smilšu maisiņi, visi bērni maisiņus meta reizē, pēc signāla.

Dienās, kad laika apstākļi mainījās un mērķis jau bija pakusis, sniegs bija lipīgs, uzdevums bija uztaisīt sniega piku un iemest  pikas vertikālā mērķī.

  1. Pirms sniega nedēļas tika izveidotas krāsainie ledus kluči – dzeltenā, oranžā, zilā, zaļā, sarkanā krāsā. Noslēdzošās aktivitātes uzdevums – divas komandas, katra komanda sadalās pa divi. Viens rokās tur kasti un sēž uz krēsla, krēslam apakšā ir piestiprinātas slēpes, otrs stumj krēslu. Jāaizstumj līdz krāsainiem ledus klučiem. Jāieliek viens ledus klucis kastē. Atpakaļ mainās uzdevumiem. Kad krēsls ar draugu atstumts uz sākumu, paņem kasti ar ledus kluci un iet kopā pie vingrošanas riņķiem. Apskatās, kādā krāsa ir ledus klucis, atved un ieliek tādas pašas krāsas vingrošanas riņķī.

Dienās, kad ledus kluči sāka kust, uzdevumu pielāgojām apstākļiem. Ledus kluči tika salikti pa krāsām, uz celiņa bija nolikts dažāds krāsains inventārs tādās pašās krāsās, kā ledus kluči. Bērniem bija uzdevums sašķirot inventāru pa krāsām un nolikt pie tādas pašas krāsas ledus klučiem.

  1. Nedēļas uzdevums katrai grupai – izveidot Sniegavīru no pieejamiem materiāliem vai sniega un nofotografēties kopā ar savu Sniegavīru.

SNIEGA NEDĒĻA 2022 SNIEGA NEDĒĻA 2022 SNIEGA NEDĒĻA 2022

Sagatavoja: sporta skolotājas Jūlija TETERE – TETEROVSKA, Dita HOLLA

Skip to content