Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets - Alūksnes novads

Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets

Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžetsOtrdien, 1. februārī, apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets, “par” balsojot visiem 8 klātesošajiem domes deputātiem.

Domes ārkārtas sēdē piedalījās 8 deputāti – Dzintars Adlers, Līga Langrate, Druvis Tomsons, Jānis Sadovņikovs, Ilze Līviņa, Maruta Kauliņa, Modris Račiks, Jānis Skulte.

Šī gada Alūksnes novada pašvaldības budžeta prioritātes ir:

  • turpināt nodrošināt pilnveidota mācību satura un pieejas ieviešanu vispārizglītojošās izglītības iestādēs,
  • sociālā aizsardzība,
  • infrastruktūras projektu īstenošana sociālās, izglītības un uzņēmējdarbības jomās ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

 

Plašāk ar Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžetu aicinām iepazīties ŠEIT: https://aluksne.lv/index.php/pasvaldiba/budzets/

 

1. februāra domes ārkārtas sēdes audioierakstu iespējams noklausīties ŠEIT: https://aluksne.lv/index.php/pasvaldiba/par-aluksnes-novada-domes-darbu/domes-sezu-audio-ieraksti/

 

Pašvaldība turpinās īstenot līdz šim vislielākā apjoma projektu – Izglītības un sporta centra izbūve, kas 2021. gadā tika atbalstīts kā augstas gatavības projekts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Izglītības un zinātnes ministrijā. Šī ilgi gaidītā projekta īstenošanai VARAM piešķirtajai valsts budžeta mērķdotācijai 3 miljonu EUR apmērā pašvaldībai jāpievieno savs 15% līdzfinansējums, kā arī jāiegādājas nepieciešamais sporta inventārs.

 

Otrs lielākais un nozīmīgākais projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” atbalstu no VARAM saņēma 2021. gada nogalē un to paredzēts īstenot 2022.-2023. gadā.

 

Pašvaldība turpinās arī ERAF līdzfinansēto projektu “Alūksnes novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana”, kas ietver Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 7.-9. klašu korpusa ēkas pārbūvi, mācību aprīkojuma modernizāciju.

 

Lai veicinātu novada attīstību, 2022. gadā, tāpat kā iepriekšējos gados, pašvaldība iespēju robežās piesaistīs Eiropas Savienības fondu līdzekļus un, ja būs nepieciešams, arī Valsts kases aizņēmumu līdzekļus likumā “Par valsts budžetu 2022. gadam” noteiktu mērķu īstenošanai.

 

No pieejamajiem līdzekļiem 2022. gadā pašvaldības budžetā 120 tkst EUR piešķirti pirmsskolas izglītības iestāžu darbībai.

240 tkst EUR paredzēti neparedzētiem gadījumiem, tostarp, līdzfinansējumam augstas gatavības projektiem, pedagogu darba algas palielinājumam ar 01.09.2022. u.c.

150 tkst EUR – tehniskās dokumentācijas izstrādei investīciju plānā iekļauto projektu sagatavošanai, t.sk. daudzīvokļu māju un sociālo māju būvniecībai.

161 tkst EUR – pašvaldības iestāžu algu fonda palielinājumam sakarā ar grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz pašvaldību amatpersonu un darbinieku algu pārskatīšanu un, kas stāsies spēkā 1. jūlijā.

 

 – Nav svarīgi, cik liels ir budžets, svarīgi – kā tas ir sabalansēts. Šī gada budžets ir ļoti labi sabalansēts. Paldies pašvaldības izpilddirektoram Ingum Berkulim, Finanšu nodaļas vadītājai Evitai Ņedaivodinai, visiem iesaistītajiem speciālistiem, iestāžu, nodaļu vadītājiem par budžeta sagatavošanas darbu. Paldies deputātiem, kas ieradās uz sēdi un atbalstīja sagatavoto budžeta projektu, paldies arī tiem deputātiem, kuri uz sēdi neatnāca, bet budžeta veidošanā piedalījās ar kritiku – arī tas ir darbs. Neskatoties uz to, ka gada budžets nav liels, ceru, ka tas nesīs veiksmi Alūksnes novadam, un spēsim īstenot daudzas lietas, – domes ārkārtas sēdē sacīja domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets Apstiprināts Alūksnes novada pašvaldības 2022. gada budžets

Skip to content