No 1. marta mainīsies ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs novadā - Alūksnes novads

No 1. marta mainīsies ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs novadā

SIA “Rūpe” informē, ka saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2022. gada 27. janvāra lēmumu, no 2022. gada 1. marta visiem SIA “Rūpe” ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotājiem Alūksnes novadā noteikti šādi ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi:

Pakalpojums

Mērvienība

Tarifs EUR,
bez PVN

Tarifs EUR,
ar PVN*

Ūdensapgāde

1 m3

1,27

1,54

Kanalizācija

1 m3

2,03

2,45

Kopā

1 m3

3,30

3,99

* “Pievienotās vērtības nodokļa likums” paredz, ka pašlaik spēkā esošā pievienotās vērtības nodokļa likme 21%

 

 SIA “Rūpe” aicina visus pakalpojumu lietotājus februārī nolasīt un iesniegt ūdens skaitītāju rādījumus, lai 2022. gadā patērētais ūdens līdz 28. februārim tiktu aprēķināts pēc vecā tarifa. Noslēgtie līgumi paredz, ka par patērēto ūdeni ir jānorēķinās tekošā mēnesī. Lūdzam iedzīvotājus savlaicīgi norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem. Atgādinām, ka skaitītāja rādījumus mūsu klienti var ziņot gan pa telefonu, gan elektroniski pa e-pastu udens@rupe.lv vai info@rupe.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā mūsu klienti laipni aicināti SIA „Rūpe” birojā, Brūža ielā 6-1, Alūksnē vai pa tālruni 64381089.

 

 Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi tiek aprēķināti saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulatora padomes lēmumu Nr.1/2 “Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika”.

 Kā jau esam skaidrojuši “Alūksnes Novada Vēstu” 2021. gada oktobra numurā, līdz šim spēkā esošais tarifs ir apstiprināts 2015. gadā un balstīts uz 2014. gada izmaksām. Kopš tā apstiprināšanas SIA “RŪPE” ir paplašinājusi savu darbības teritoriju – pārņemtas Liepnas, Malienas, Jaunannas, Annas un Kalncempju pagastu ūdenssaimniecības, ievērojami paplašināti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli Alūksnes pilsētas teritorijā.

 Paplašinoties pakalpojumu sniegšanas teritorijai pa visu novadu, diemžēl ieņēmumu pieaugums nenosedz sabiedrisko pakalpojumu izmaksu pieaugumu. Infrastruktūras paplašināšana veicināja tādu izmaksu pieaugumu, kā pamatlīdzekļu uzturēšanas un remonta izdevumi, materiālu izdevumi, pamatlīdzekļu nolietojums. Palielinājies iekārtu skaits, kurām jāveic plānveida tehniskās apkopes un dezinfekcijas.

 Lielu summu veido izmaksas, kas saistītas ar elektronisko iekārtu un ūdenssaimniecības sistēmas objektu remontiem, ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīklu avāriju novēršanas darbiem, ūdensapgādes un kanalizācijas inženiertīklu skalošanu.

 Palielinoties apkalpojamajai teritorijai, lai nodrošinātu nepārtrauktu ūdensapgādes sistēmas darbību, palielinājies arī nepieciešamais materiālu daudzums. Pieaugušas gan pakalpojumu sniedzēju cenas, gan materiālu cenas. Ūdenssaimniecības sistēmās daudzas iekārtas darbojas ar elektrību. Pēdējo gadu laikā ir bijis straujš elektrības cenu kāpums.

 Kopš iepriekšējā tarifa apstiprināšanas ir pieaugusi arī darba algu pozīcija sakarā ar jaunu darba vietu izveidi pagastos, kā arī valstī noteiktās minimālās darba samaksas palielinājumu.

 Kopš 2014. gada ir mainījušies arī normatīvie akti, kuru izpilde pieprasa papildu finanšu līdzekļus. “Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums”, kas stājās spēkā 01.01.2016., noteica pienākumu par pakalpojuma sniedzēja līdzekļiem uz māju ievadiem uzstādīt komercuzskaites mēraparātus. Šādas izmaksas esošajā tarifā vispār netika iekļautas. Palielinājās arī dabas resursu nodokļa likmes.

 

  • Informējam, ka SIA “Rūpe” veic sekojošus maksas pakalpojumus: asenizācijas, biotualešu nomu un apkalpošanu, skaitītāju maiņu un plombēšanu, ūdensvada un kanalizācijas pievadu būvniecību un remontdarbus, santehniķa pakalpojumus avārijas situāciju novēršanai (īpašumos, kuri veic tiešos norēķinus ar SIA “Rūpe”).

 

  • Sakarā ar pasta pakalpojumu sadārdzinājumu, aicinām iedzīvotājus izmantot e-pastus rēķinu saņemšanai.

 

SIA “Rūpe”

Skip to content