Seminārs uzņēmējiem par elektronisko dokumentu ieviešanu - Alūksnes novads

Seminārs uzņēmējiem par elektronisko dokumentu ieviešanu

Seminārs uzņēmējiem par elektronisko dokumentu ieviešanuNo 2023. gada visiem uzņēmumiem obligāta būs e-adreses ieviešana. Tādēļ Vidzemes inovāciju nedēļas laikā 22. februārī pulksten 14.00 Alūksnes novada pašvaldība organizē semināru uzņēmējiem “Elektroniskie dokumenti un paraksti”. Seminārs notiks ZOOM platformā, to vadīs mācību centra LatConsul lektors.

 Lūdzam piereģistrēties semināram, līdz 20. februārim aizpildot anketu: https://arcg.is/159WCL.

Seminārā dalībnieki uzzinās par aktualitātēm dokumentu lietošanā un parakstīšanā digitālajā vidē, tostarp par e-adreses izveidošanu un izmantošanu, kas ir īpaši aktuāla uzņēmējiem.

Semināra tēmas:

  1. Dokumenti un to pārvaldība “vispārējas datorizācijas” apstākļos – būtiskais mainās!
  2. Papīra vai elektroniskie dokumenti? 
  • vispārējie reglamentējošie normatīvie akti – pārskats; praktiskie apsvērumi: drošība, ērtums un izmaksas; rīcība, ja paralēli pastāv gan papīra, gan elektronisko dokumentu plūsmas.
  1. Elektroniskais paraksts un darbības ar elektroniski parakstītiem dokumentiem:
  • e-paraksts Latvijā un pasaulē, kas ir un kas nav e-paraksts; e-paraksta nesēju veidi; e-dokumenta formāta izvēle: .edoc vai .PDF – kad kurš ērtāks; atsevišķu dokumentu un vairāku dokumentu vienlaicīga e-parakstīšana, e-parakstīšanas rīku salīdzinājums; vairāki e-paraksti vienā dokumentā (ietverot koplietošanu).
  1.  Ieskats e-dokumentu glabāšanas un arhivēšanas principos:
  • e-dokumentu glabāšana – drošība un pieejamība; glabāšana dažādos nesējos, atbildība.
  1. E-adreses izveidošana un izmantošana.

 

Skip to content