KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ - Alūksnes novads

KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ

Decembris.  

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir klāt. Centīgi vērojam, kā pārmainās tuvākā apkārtne. Sapostas pilsētas ielas, top lielā svētku egle laukumā pie administrācijas ēkas. Svētkiem saposta mūsu grupiņas telpa, ar sniegpārsliņām un lampu virtenēm. Pa vakara krēslu gar logiem aiziet Rūķu gājiens ar spožām uguntiņām. Un kāds Rūķis ir ļoti dāsns, grupā uzrodas gardi cienasti. Rūķis atgādājis Ziemassvētku eglīti, kas pašu spēkiem jāizrotā. Tas nekas, ka esam mazi, kopā darbojoties, svētku gaidīšanas prieks dubultojas. Katru nedēļu veram vaļā Rūķa atnesto dāvanu kasti, tajā ir kāds mazs, patīkams pārsteigums. Cepam piparkūkas. Un nu jau Ziemassvētki klāt – dziesmas, dejas un dāvanas.  

Janvāris. 

Sajūtu ziemu. Ārā ir kļuvis auksts, sasnigusi bieza sniega sega. Apģērbjam siltās ziemas drēbes un dodamies baudīt ziemas priekus. Piedalāmies “Sniega dienas” aktivitātēs. Gatavojamies karnevālam “Tīģera gadu gaidot!” Apskatām dažādas maskas un paši izkrāsojam tīģera, zaķa un rukša papīra maskas. Tā ir pirmā pieredze šādam notikumam, tādēļ ne visi uzreiz piekrīt uzlikt masku. Nav nemaz tik viegli pārvērsties par kādu dzīvnieku un attēlot to kustībās. Bet, ja skolotājas iedrošina un ir vēlme piedalīties kopējā dejā, tad karnevāls var sākties. “Šeku, reku tīģeris nāk” jautri skan ” Sprungulīšu “grupā.   

Februāris. 

Silta jauka istabiņa –  tas ir tik patīkami, ja ārā plosās putenis un visa apkārtne tīta biezā sniega segā. Bet kur tad mūsu grupā rodas siltums? Ejam meklēt. Daži gudrinieki jau sapratuši par ko ir runa un rāda uz radiatoriem. Taču sākums siltumam ir tālu projām no mums, un gan jau mēs to vēlāk izzināsim. Centīgi izpētām malku un briketes. Tie, kuriem mājā kurina krāsni, plītu, zina, kur paliek malka un zina, ka karsti priekšmeti ir bīstami. Iepazītam ugunsdrošības noteikumu ievērošanu. Svinam Valentīndienu, darinām sirsniņas un dāvinām tās saviem mīļajiem. Pienācis laiks dzimšanas dienu svinībām, šajā mēnesī seši gaviļnieki saņem dāvanas un ir pilntiesīgi divgadnieki. Piedalāmies “Silto džemperu dienas” pasākumā. Mūsu apgleznotais džemperis saņem žūrijas atzinību. Apgūstam prasmes, lai mūsu rīcība ikdienā mazinātu klimata pārmaiņas. Piedalāmies Meteņdienas sporta un mūzikas aktivitātēs. Un tiešām ziema metas projām, gaisā sajūtama pavasara elpa, par ko liecina saule un dārziņa pagalma malā baltās pūpolu aitiņas. 

KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ KĀ PAGĀJIS ZIEMAS LAIKS “SPRUNGULĪŠU” GRUPĀ

  Sagatavoja: 2.grupas skolotājas: Gunta BOJĀRE, Guntra ŪDRE. 

Skip to content