Plāno turpināt Eiropas mazo pilsētu attīstības projektu - Alūksnes novads

Plāno turpināt Eiropas mazo pilsētu attīstības projektu

 Alūksnes novada pašvaldības 24. februāra domes sēdē deputāti atbalstīja piedalīšanos kā sadarbības partnerim Eiropas Savienības programmas “Citizens, Equality, Rights and Values” (CERV) (“Pilsoņi, Vienlīdzība, Tiesības un Vērtības”) projektu uzsaukumā “RegrowTown” tīkla attīstībai.

 

 Projekta apstiprināšanas gadījumā šis būs turpinājums Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas URBACT III projektam “Re-grow City” (“Augoša pilsēta). Kā zināms, Alūksnes novada pašvaldība bija viens no partneriem projektā “Augoša pilsēta”, kas noslēdzās pagājušajā gadā. Šī projekta laikā pašvaldība ar pop-up metodes palīdzību aktivizēja mazo uzņēmējdarbību, aizpildot tukšās telpas pilsētā. Trīs gadu laikā projektā bija iesaistīti 15 partneri no visdažādākajām pakalpojumu nozarēm.

 

 Iepriekšējā projektā iesaistītās pašvaldības apņēmušās turpināt sadarbību, lai izveidotu mazo pilsētu tīklu “RegrowTown” (“Augošs tīkls”) atbalstam cīņā par ilgtspējīgas nākotnes nodrošināšanu nacionālā un Eiropas līmenī.

 

 Projekta apstiprināšanas gadījumā tā kopējās indikatīvās izmaksas Alūksnes novada pašvaldībai būs līdz 150 000 EUR, pašvaldības līdzfinansējums projekta īstenošanai nav nepieciešams.

 

 Projektā paredzēts pop-up metodes pielietošanas un NVO darbību labās prakses/pieredzes nodošana Eiropas mazajām pilsētām, tīkla “RegrowTown” izveide, kā arī semināru un apmācību darba grupu organizēšana par tukšo telpu izmantošanas iespējām pilsētā, aktīvu sabiedrisko telpu izmantošanas iespējām, pilsoniskās sabiedrības rīcības koordinēšanu un veicināšanu.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content