“ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI - Alūksnes novads

“ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI

Mazās Ekopadomes skolotāja J.APSĪTE 17. martā organizēja nodarbību MTEAM – 5.grupas Mazās Ekopadomes “Zaļie Asniņi” bērnu un Ekopadomes  skolotāju  S. PUŠPURES, L. PETROSJANAS –  GOLUBEVAS tikšanos ar Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes vadošo pētnieku Voldemāru SPUŅĢI.

 Nodarbības tēmas “Bišu nozīme mūsu dzīvē. Kā gatavot pareizu Kukaiņu māju pilsētvidē.” jau ilgu laiku nodarbina mūsu prātus, jo vēlamies ierīkot zinātniski pareizi būvētu Kukaiņu māju iestādes laukumā, tādu mājokli, kurā kukaiņiem tiešām patiktu apmesties.

“Zaļie Asniņi” pēc nodarbības bija priecīgi par to, ka tagad zina jaunas lietas par bitēm, piemēram, to, ka bites dzīvo ūdens tuvumā, ir tik daudz bišu, ka no viņām atkarīgs vai būs āboli, ka bites dzīvo arī zemē, un upju krastos, un koku dobumos.

Ekopadomes skolotājas guva precīzu  informāciju, kur, kā, no kā kopā ar bērniem izveidot pareizu Kukaiņu māju pilsētvidē, mūsu iestādes laukumā.

Visiem kopā radās doma, ka mēs varētu sadarboties ar pilsētas ainavu arhitektu un pētnieks V.SPUŅĢIS, kurš, kā izrādās,  ļoti labi zina parka izvietojumu, ieteica, kur Alūksnes pils parkā arī varētu izvietot Kukaiņu māju.

“ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI“ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI “ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI “ZAĻIE ASNIŅI” KAĻ PLĀNUS PAR KUKAIŅU MĀJAS BŪVI

Sagatavoja: 5.grupas, Ekopadomes skolotāja Jolanta APSĪTE

Skip to content