NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT”! - Alūksnes novads

NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT”!

NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” !Klāt marts – pirmais pavasara mēnesis, kad gaisā sajūtamas agra pavasara pazīmes, taču ziema nedomā tik viegli padoties. Šis laiks ir ļoti interesants mums visiem, tik daudz ko, aktīvi darbojoties, vērot, sajust, izpētīt, salīdzināt, mācīties.

Lai pamanītu pārmaiņas, kas notiek dabā agri pavasarī, mēs – 5. grupas bērni, skolotāja Sanita APŠUSALA un logopēde Sandra MIEZĪTE devāmies pastaigā ar mērķi pamanīt, kas izmainījies, saulītei spīdot arvien spožāk, sildot arvien vairāk. Sniegs kā ziemā, bet ap koku stumbriem saule sasildījusi zemi tik silti, ka sniegam nākas atkāpties.

Saulītē, kur nokusis sniegs, sniegpulkstenīši jau ieskandina pavasari. Alūksnes ezers agrā pavasarī vēl pārklāts ar ledu, pārrunājam drošības noteikumus pie ūdenstilpēm.

Kā gan citādi var izprast to, kas ir sērsna, kā pašiem to izjūtot zem savam kājām līdz tajā paliek mūsu pēdas.

Atgriežoties no pastaigas, logopēde Sandra bija sagatavojusi dažādus jautājumus, uzdevumus saistībā ar tēmu „Ziema- pavasaris”. Lai šī aktivitāte būtu bērniem interesantāka, atraktīvāka, izmantojām Bee – Boot robotiņu. Varējām arī pārliecināties kā bērni ir apguvuši vienkāršas programmēšanas prasmes un kā par to prot pastāstīt, jo viņiem vajadzēja „iemācīt” darboties ar Bee – Boot robotiņu arī logopēdi Sandru.

Bee – Boot tika ieprogrammēts doties norādītajā virzienā. Kad nokļuva norādītajā vietā, programmētājs izlasīja bitītes uzdevumu, un atbildēja uz to.

Ne uz visiem jautājumiem atbildes raisījās uzreiz, nācās apspriesties ar draugiem.

Nebija grūti atbildēt uz jautājumiem “Kāpēc ziemā bērni nepeldas ezerā? Vai ziemā kokiem ir

zaļas lapas?”, bet, vairākiem bērniem bija jāapspriežas par to, kāpēc dzirdētā dzejoļa nosaukums

ir “Ziema nepadodas” vai kāpēc citā dzejolī teikts, ka atkusnis ir palaidnis, ka arī paskaidrot, kas

 ir atkusnis un sērsna. Ar aizrautību bērni pabeidza iesāktos teikumus, un katram bija sava doma par

 to, kāpēc varētu būt tā, kā tiek spriests.

Iemācījāmies arī dzejoļus “Ziema nepadodas” un “Atkusnītis – palaidnītis”.

  Grūti teikt, kas bija aizraujošāk un interesantāk – bērniem atbildēt uz sagatavotajiem jautājumiem vai logopēdei Sandrai izprast Bee – Boot robotiņa soļus – to, kas bērniem izdevās tik labi.

Pēc nodarbības bija gandarījuma sajūta, gan par bērnu aktīvu, izzinošu darbošanos, zināšanām un prasmēm, gan arī par sadarbību kā vērtību mūsu iestādē.

Sagaidīsim pavasari kopā, aktīvi un interesanti sadarbojoties!

NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” !NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! NODARBĪBA “PAVASARIS KLĀT” ! 

Sagatavoja: Skolotāja – logopēde Sandra MIEZĪTE un 5.grupas skolotāja Sanita APŠUSALA

Skip to content