Nepaliec malā, nāc un pievienojies Zemessardzes 31. kājnieku bataljona zemessargiem! - Alūksnes novads

Nepaliec malā, nāc un pievienojies Zemessardzes 31. kājnieku bataljona zemessargiem!

Nepaliec malā, nāc un pievienojies Zemessardzes 31. kājnieku bataljona zemessargiem!

Foto: Armīns Janiks (Aizsardzības ministrija)

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi par dienesta iespējām Zemessardzē, 31. kājnieku bataljons piedāvā iespēju iedzīvotājiem iepazīties ar dienesta iespējām Zemessardzē, aplūkot un pamēģināt zemessargu ekipējumu, kā arī pieteikties dienestam.

Sestdien, 9.aprīlī, no plkst. 9.00 līdz 12.00 Alūksnē, Dārza ielā 11, laukumā pie Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas, iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar Zemessardzes 31. kājnieku bataljona pārstāvjiem, uzdot jautājumus par Zemessardzi, kā arī apskatīt zemessargu ekipējumu, tehniku un ieročus.

Dienests Zemessardzē ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Zemessargi attīsta savas militārās iemaņas no pamatdarba brīvajā laikā – nedēļu nogalēs, atvaļinājumā vai no darba brīvajā laikā. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārzemēs. Turklāt par dienesta pienākumu izpildi un piedalīšanos mācībās zemessargs saņem kompensāciju (sākot no 32 eiro dienā) un apmaksātu ēdināšanu vai tās kompensāciju – 9,96 eiro.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu.

Sīkāku informāciju par pasākumu un dienesta iespējām Zemessardzē vari noskaidrot zvanot 26584311 vai rakstot uz 31bn@mil.lv. Ar kandidātu prasībām vari iepazīties mājaslapā www.esizemessargs.lv vai www.zs.mil.lv.

 

Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība. Kopā mēs varam aizsargāt Latviju!

Iedzīvotāju ievērībai!

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana sabiedrības informēšanas mērķim. Šis būs publisks pasākums un tā norise var tikt atspoguļota plašsaziņas līdzekļos, fiksējot arī jūsu dalību šajā pasākumā.

 

Skip to content