Alūksnes novadu vizītē apmeklē Iekšlietu ministre Marija Golubeva - Alūksnes novads

Alūksnes novadu vizītē apmeklē Iekšlietu ministre Marija Golubeva

Šodien, 1. aprīlī, darba vizītē Alūksnes novadu apmeklēja Iekšlietu ministre (IeM) Marija Golubeva. Dienas pirmajā pusē tika pārrunāti jautājumi par drošību Latvijas pierobežā. Ministre tikās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekiem, Alūksnes novada valsts un pašvaldības Vienotā klientu apkalpošanas centra darbiniekiem un pārliecinājās, kā novadā tiek sniegta palīdzība Ukrainas civiliedzīvotājiem. Vēlāk ministre devās uz Liepnu, kur tikās ar vietējiem iedzīvotājiem saruna par patvēruma meklētāju izmitināšanas centra filiāles izveidi un apmeklēja Valsts Robežsardzes Viļakas pārvaldes Bērziņu robežapsardzības nodaļu.

Dzintars Adlers, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs: “Ļoti novērtēju ministres ierašanos, un kopīgi pārrunājām aktuālākās tēmas, piemēram, Austrumu robežas drošības jautājumus. Pārrunājām Katastrofu pārvaldīšanas centra izveidi un attīstības gaitu, kas būtu nozīmīgs pienesums mūsu reģiona Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošo dienestu ikdienas darba veikšanas apstākļu uzlabošanā. Svarīga ir patvēruma meklētāju izmitināšanas filiāles izveide Liepnā, mēneša laikā plānots noslēgt sadarbības līgumu starp Alūksnes novada pašvaldību un Nodrošinājuma Valsts aģentūru.”

Marija Golubeva, Latvijas Republikas Iekšlietu ministre: “Liepnā nebūs tie cilvēki, kas caur Baltkrievijas mežu nāk, nelikumīgi šķērsojot robežu, likumpārkāpējus ievieto citos, slēgtajos centros. Liepnā būs tie cilvēki, kas ir likumpaklausīgi, lūguši patvērumu, jo tos, piemēram, vajā. Ukrainas civiliedzīvotāji neskaitās patvēruma meklētāji, viņiem ir īpašs statuss un atļauts uzreiz atrasties Eiropā, dzīvot, strādāt.”

Palīdzība Ukrainas tautai tiek sniegta gan no valsts un pašvaldības, gan no vietējās kopienas puses – nodibinājums “Alūksnes un Apes novada fonds” un biedrība “Jaunieši Alūksnes novadam” strādā, lai ukraiņi saņemtu gan finansiālo, gan mantisko ziedojumu. Palīdzības sniegšanā iesaistījušies arī uzņēmēji. Piemēram, CEWOOD ražotnē jau šobrīd darbu uzsākuši Ukrainas iedzīvotāji un tie iekārtojušies dzīvei Jaunlaicenē, ar OZOLI AZ palīdzību dzīvesvieta aprīkota ar nepieciešamo sadzīves tehniku. Savukārt Alūksnes Putnu ferma sadarbībā ar citiem uzņēmējiem nosūtīja olas kā humāno palīdzību gan uz Ukrainu, gan sadarbojas ar pašvaldību un arī piedāvā darba vietas ražotnē.

Viesus Alūksnē uzņēma domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, vietnieki Jānis Sadovņikovs, Līga Langrate, Druvis Tomsons un pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Sagatavoja:
Anda PODZIŅA,
Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
sabiedrisko attiecību speciālistes

Skip to content