Apstiprina izziņas centra projekta pieteikuma iesniegšanu - Alūksnes novads

Apstiprina izziņas centra projekta pieteikuma iesniegšanu

 Alūksnes novada domes 31. marta sēdē deputāti atbalstīja prioritārā investīciju projekta “Alūksnes izziņas un pakalpojumu centrs” pieteikuma iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Pašvaldība saskaņā ar šo lēmumu iesniedz projekta pieteikumu aizdevuma saņemšanai un projektu varēs īstenot, ja tas saņems atbalstu.

 

 Sēdē tika apstiprinātas projekta indikatīvās izmaksas 870 928,06 EUR, tajā skaitā būvdarbu izmaksas 859 675,06 EUR, autoruzraudzības izmaksas 2 541,00 EUR un būvuzraudzības izmaksas 8 712,00 EUR.

 Projekts paredz izbūvēt izziņas un pakalpojumu centra ēku un parka galvenās ieejas priekšlaukumu pašreizējā automašīnu stāvlaukuma vietā Ojāra Vācieša ielā, vieglo mašīnu un autobusu stāvvietas gar ielas malu, divriteņu un motociklu stāvvietas un jaunu automašīnu stāvlaukumu Pils un Ojāra Vācieša ielu krustojuma rajonā parka daļā. Izziņas centra ēkā plānotas tūristu apkalpošanas telpa, biroja telpa, publiskās tualetes u.c. telpas.

 Dome nolēma nodot nomai projekta “Alūksnes izziņas un pakalpojumu centrs” ietvaros attīstītās infrastruktūras daļu un uzdot nomas tiesību izsoles organizēšanu un nosacītās nomas maksas noteikšanu veikt Īpašumu atsavināšanas komisijai.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content