Aktualitātes LIAA Madonas biznesa inkubatorā - Alūksnes novads

Aktualitātes LIAA Madonas biznesa inkubatorā

Aktualitātes LIAA Madonas biznesa inkubatorāLIAA Madonas biznesa inkubatorā pavasaris iesācies darbīgi – noslēgusies jauno inkubācijas un pirmsinkubācijas dalībnieku uzņemšana, kā arī papildinājies abu programmu absolventu pulks.

 

# 21. martā norisinājās konkurss uz iestāšanos inkubācijas (INK) programmā. Saņēmām 10 pieteikumus, bet konsultatīvā komisija klātienē noklausījās deviņas prezentācijas, kuru laikā komersanti izklāstīja turpmākos attīstības plānus, kā arī plānotās investīcijas. Pēc komisijas lēmuma Madonas biznesa inkubatora dalībnieku kopiena ir kļuvusi par 7 komersantiem bagātāka.

Un tie ir:

 

# Noslēdzās pirmsinkubācijas (PINK) 2021. gada rudens grupas apmācības. 28. martā ar lepnumu skatījāmies un klausījāmies tajā, ko pa pusgadu ir paveikuši 2021. gada rudenī uzņemtie PINKi.
Kopiena ir kļuvusi par vairākiem speciālistiem bagātāka – zinām, pie kā pasūtīt gardas un skaistas tortes, pie kā vērsties, lai dotu savam dārzam jaunu elpu. Tāpat zinām, kam jautāt par grafisko dizainu un kur izgatavot kartona kastes. Ceram, ka pavisam drīz dzirdēsim par jauniešu “štābiņu”, kur uzņemties atbildību par to, ko pats esi izveidojis. Mums ir zināms, pie kā vērsties, kad trūkst C vitamīna – esam par diviem cidoniju pārstrādes produktu ražotājiem bagātāki! Tāpat gaidīsim, kad mūs priecēs kleitas ar bērnu zīmējumiem un bio kosmētika bērniem. 22. aprīlī kopīgā izlaidumā tikās abas 2021. gadā PINK mācības uzsākušās grupas. Pasākums bija piepildīts ar atkalsatikšanās prieku, smiekliem, dziesmām, aktivitātēm un turpmāko plānu apspriešanu.

 

# LIAA Madonas biznesa inkubatora absolventu pulkam pievienojas SIA “AUTEM”, kas madoniešiem un pilsētas viesiem pazīstams kā KEBABOSTA. 19. aprīlī apritēja četri gadi kopš uzņēmums noslēdza inkubācijas līgumu. Priecājamies par uzņēmuma paveikto un vēlam veiksmes tālākā attīstībā. Ja vēl neesi nogaršojis gardos kebabus, dodies uz Madonu, Rīgas ielu 6! 

 

# Ir sākušās pirmsinkubācijas skolas apmācības 21 jaunajam dalībniekam, kas vēlas attīstīt savu biznesa ideju un pārbaudīt tās dzīvotspēju. Dalībnieku reģionālais sadalījums – 8 no Gulbenes novada, 5 no Alūksnes novada, 6 no Madonas novada, kā arī 2 no Cēsu novada. Šajā reizē uzņēmējdarbības idejas ir visdažādākās – dalībnieki piedāvās pirtnieka un kravas pārvadājumu pakalpojumus, kā arī grāmatvedības kārtošanu, tiek plānots attīstīt bērnu pieskatīšanas un spēļu istabas. Tāpat tiek domāts par ilgtspēju uzņēmējdarbībā un ikdienas gaitās. Tekstilizstrādājumu ražošana un apdruka, kā arī aksesuāru veidošana arī ir dažas no idejām. Tāpat tiek domāts par pārtikas nozari – kā nodrošināt svaigus dārzeņus ik dienu un palutināt savus četrkājainos draugus ar kādu gardumu. Dalībnieku vidū ir idejas arī par jaunu naktsmītni Madonas novadā, kā arī par noderīgām lietām, dodoties pie dabas – malkas kastes un šūpuļkrēsli. Priecājamies par dalībnieku atsaucību un vēlam veiksmi, izturību un neapsīkstošas idejas, lai tās veiksmīgi realizētu!

Zane Radžēle
LIAA Madonas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja

Skip to content