Divas Alūksnes novada folkloras kopas piedalās Starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica" - Alūksnes novads

Divas Alūksnes novada folkloras kopas piedalās Starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica”

 Divi Alūksnes novada folkloras kolektīvi – Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis” un Ziemera folkloras kopa piedalās starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica”. Šogad festivāla tēma ir “Spēle”.

Jaunlaicenes folkloras kopas “Putnis” vadītāja Aiva Zīle stāsta, ka sestdien kolektīvs piedalīsies festivāla norisēs Brīvdabas muzejā – dziedās un muzicēs Vidzemes sētā un Lībiešu zemnieka-zvejnieka sētā, klausīsies arī citu folkloras kopu priekšnesumus un festivāla vēstures stāstus, kā arī pastāstīs savējos. Tāpat jaunlaicenieši vēros un baudīs kulināro mantojumu demonstrējumus, apskatīs un ieskandinās Eduarda Krauksta 1947. gadā izgatavotās dižkokles kopiju, kuras garums ir 2,10 metri! Notiks arī kopu randiņi, kur kolektīvi satiksies un veiks uzdevumus kopā ar kādu citu folkloras kopu. Ar kuru, to varēs uzzināt, tikai ierodoties Brīvdabas muzejā. Protams, neizpaliks sadziedāšanās un sadancošana dienas noslēgumā.

Ziemera folkloras kopas vadītāja Ilze Briediņa savukārt pastāstīja, ka ziemerieši šodien, 7. jūlijā, piedalījās koncertā “SAspēle – kad satiekas vidzemnieki un latgalieši” Inčukalna Aleksandra parka estrādē, koncertā “Izspēle – dziesmu cīņas un gidu stāsti” Siguldā, kā arī būs festivāla atklāšanas koncerta “Spēlē šādu vakariņu” dalībnieki šovakar Dainu kalnā un Dziesmu dārzā, Siguldā. Savukārt rīt kolektīvs piedalīsies Latvijas folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu koncertā “Mantojums rotā, mantinieki rotājas” Vērmaņdārzā un vakara sadziedāšanās pasākumā Brīvības laukumā.

Lai skaņi izskan Malēnijas puses folklora!

2022. gadā starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” tēma ir “Spēle” un moto “Nāc ar mani spēlēties”. “Baltica” kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

http://www.festivalbaltica.com/programma/

Skip to content