Veicinot uzņēmējdarbību, uzlabo infrastruktūru Pilssalas ielas posmā Alūksnē - Alūksnes novads

Veicinot uzņēmējdarbību, uzlabo infrastruktūru Pilssalas ielas posmā Alūksnē

Alūksnē, Pilssalas ielas posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz vecajam tiltam, ir uzsākti infrastruktūras uzlabošanas darbi Alūksnes novada pašvaldības īstenotajā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”.

Projekts paredz izbūvēt uzņēmējdarbības attīstībai būtisku infrastruktūru. Šajā objektā uzlabos centralizētās ūdenssaimniecības infrastruktūru Pilssalas ielā 4, kas līdz šim komersantiem nav bijusi pieejama, bet individuālie risinājumi nenodrošina kvalitatīvu kanalizācijas pakalpojuma saņemšanu. Izbūvējot 176 m garu ūdenssaimniecības infrastruktūras tīklu, būs radīta iespēja teritorijā esošajiem un potenciālajiem komersantiem pieslēgties centralizētajai kanalizācijas sistēmai, tādā veidā veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību. Līdztekus projektā paredzēts izbūvēt gājēju/velosipēdistu trotuāru 141 m garumā un labiekārtot pieguļošo teritoriju, izveidojot atpūtas zonu ar dzīvžogu un apstādījumiem.

Šobrīd objektā ir jau izbūvēts centralizētās kanalizācijas cauruļvads, bet septembrī sāksies ietves izbūve.

Infrastruktūras uzlabošanas darbu kopējās izmaksas ir 91 487,55 EUR ar PVN un darbu īstenošanas termiņš ir šī gada decembra beigas.

Būvprojekta autors – SIA “Projekts EAE”, būvdarbus veic SIA “RUBATE”, būvuzraudzību nodrošina SIA “SISTĒMEKSPERTS”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content