Alūksnes atklātais 3. šaha festivāls - Alūksnes novads

Alūksnes atklātais 3. šaha festivāls

Alūksnes atklātais 3. šaha festivālsSestdien, 27.augustā Alūksnē aizvadīts jau trešais šaha festivāls, kurā vienā dienā notika rapida (ātrais šahs) un blica (ātrspēles šahs) turnīri. Piedalījās vairāki 23 spēlētāji, bet par starptautisku to padarīja Spānijas un Ukrainas federāciju pārstāvju piedalīšanās.

Dienas pirmajā pusē notika septiņu kārtu ātrā šaha turnīrs ar apdomas laiku 10 minūtes +5 sekundes par gājienu, kurā izteikti starta reitinga favorīti bija lielmeistars Aleksejs Širovs (Spānija, 2618 reitinga punkti) un starptautiskais meistars Vladislavs Larkins (Ukraina, 2289 reitinga punkti). Līdz trešajai kārtai viņi bija uzvarējuši visus savus pretiniekus, bet ceturtajā cīnījās savā starpā. Partijā labākais bija Larkins, kas arī kļuva par čempionu ar 6,5 punktiem. Piektajā kārtā viņš cīnījās neizšķirti ar trešās vietas ieguvēju Aivaru Laizānu (1927), bet pēdējās divas cīņas uzvarēja. Širovam otrā vieta ar 6 punktiem, bet Laizānam trešā ar 5,5.

Pēc pauzes sekoja ātrspēle, kurā bija jāaizvada deviņas kārtas ar apdomas laiku 4 minūtes +2 sekundes par gājienu. Arī šoreiz labākais bija Larkins (2248), kura kontā 8,5 punkti. Ar 7 punktiem aiz viņa sekoja Aivars Laizāns (2003) un Uldis Melderis (1813). Širovs šoreiz nespēlēja.

 

Skip to content