Atgādinājums par iespēju pieslēgties ūdenssaimniecības centralizētajiem tīkliem un decentralizētās kanalizācijas reģistrēšanu - Alūksnes novads

Atgādinājums par iespēju pieslēgties ūdenssaimniecības centralizētajiem tīkliem un decentralizētās kanalizācijas reģistrēšanu

SIA “Rūpe” informē, ka laika posmā no 2008. gada līdz 2019. gadam ir veikti ūdenssaimniecības tīklu uzlabošanas un paplašināšanas pasākumi Alūksnes pilsētā un pagasta ciemos. Jaunie ūdensvada un kanalizācijas tīkli sniedz apkārtnē esošo privāto māju īpašniekiem un juridiskajām iestādēm iespēju pieslēgt savus īpašumus centralizētajai tīklu sistēmai. SIA „Rūpe” aicina šo iespēju arī izmantot.

 

 Papildus SIA “Rūpe” informē iedzīvotājus, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumus Nr.384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu”, kuri spēkā ir stājušies 2017. gada 1. jūlijā. Noteikumi nosaka prasības notekūdeņu apsaimniekošanai nekustamā īpašuma īpašniekam esošajās notekūdeņu kanalizācijas sistēmās, kuras nav pievienotas sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētajai kanalizācijas sistēmai (turpmāk – decentralizētas kanalizācijas sistēmas), un šādu sistēmu reģistrācijas kārtību.

 

 Noteikumi attiecas uz ciemu un pilsētu teritorijās esošām decentralizētajām kanalizācijas sistēmām, kurās notekūdeņu savākšanai vai attīrīšanai izmanto:

  • rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuras attīrītos notekūdeņus novada vidē un kuru kopējā jauda ir mazāka par 5 m3/diennaktī;
  • septiķus;
  • notekūdeņu krājtvertnes, kurās uzkrājas neattīrīti notekūdeņi, septisko tvertņu dūņas, fekālijas vai kanalizācijas sistēmu tīrīšanas atkritumi.

 

 Decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašniekam ir jāatbild par decentralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatāciju atbilstoši būvniecības, vides aizsardzības un MK noteikumu Nr.384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu” prasībām un par saviem līdzekļiem ir jāveic attiecīgās sistēmas apkope un remonts.

 

 Atgādinām, ka MK noteikumu Nr.384 18. punkts nosaka “Decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašnieks līdz 2021. gada 31. decembrim nodrošina decentralizētās kanalizācijas sistēmas atbilstību šo noteikumu 4. punktā minētajām prasībām. Ja šajā termiņā decentralizētās kanalizācijas sistēmas atbilstība šo noteikumu 4. punktā minētajām prasībām nav nodrošināta un attiecīgajam nekustamajam īpašumam piegulošās ielas vai ceļa robežās ir ierīkota centralizētā kanalizācijas sistēma, decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašnieka pienākums ir ierīkot pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas sistēmai līdz 2023. gada 31. decembrim.”

 

 SIA “Rūpe” iesaka laikus izvērtēt katram īpašniekam esošo kanalizācijas sistēmu darbību un tehnisko stāvokli un nepieciešamības gadījumā veikt pieslēgšanos pie centralizētās sadzīves kanalizācijas sistēmas, tādā veidā atvieglojot sadzīves kanalizācijas sistēmas apsaimniekošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu noteiktajām prasībām.

 

 Sīkāku informāciju var iegūt, sazinoties ar mums pa tālruni 64381089, ierodoties klātienē SIA “Rūpe” Brūža ielā 6-1, Alūksnē vai sūtot e-pastu ar informācijas pieprasījumu uz elektroniskā e-pasta adresi info@rupe.lv.

 

 SIA “Rūpe” informē, ka rēķinus par saņemto pakalpojumu iespējams apmaksāt Latvijas pasta nodaļās, veikalos Maxima, TOP un Narvesen kioskos.

SIA “Rūpe” informācija

Skip to content