Pretendēs uz valsts budžeta aizņēmumu ģimnāzijas otra korpusa pārbūvei - Alūksnes novads

Pretendēs uz valsts budžeta aizņēmumu ģimnāzijas otra korpusa pārbūvei

 Alūksnes novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē 19. augustā deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt valsts budžeta aizņēmuma investīciju projekta “Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēku pārbūve 2. kārta” pieteikuma iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

 

 Investīciju projekta būvdarbu īstenošanai nepieciešami 2 686 200,00 EUR atbilstoši iepirkuma rezultātiem, no tiem 15% jeb 402 930 EUR būs Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums, savukārt 85% jeb 2 283 270 EUR valsts aizdevums.

 Lai pabeigtu izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu novadā un nodrošinātu skolēniem mūsdienīgu, ergonomisku un funkcionālu izglītības iestādes infrastruktūru, nepieciešams īstenot būvprojekta “Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēku pārbūve” 2. kārtu, kas paredz atjaunot otru mācību korpusu, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, celts 1938. gadā.

 Projektā paredzēts veikt pilnu ēkas pārbūvi un restaurācijas darbus, paredzot visu mācību telpu atjaunošanu/pārbūvi, sanitāro telpu, gaiteņu, kāpņu atjaunošanu/pārbūvi, iekšējo inženiertīklu pārbūvi, ugunsdrošības un vides pieejamības prasību nodrošināšanu. Tiks veikta arī ārējo inženiertīklu atjaunošana un izbūve, lai pasargātu ēkas pamatus no turpmākās bojāšanās mitruma ietekmē, cokola, bēniņu siltināšana, fasādes krāsojuma atjaunošana, jumta un ieejas kāpņu remonts. Teritorijas labiekārtošanas darbi paredzēti ieejas kāpņu atjaunošanai, pandusa izbūvei un iepriekšējā stāvokļa atjaunošanai pēc veiktajiem būvdarbiem.

 Lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītības iestādes funkcionēšanu un radītu jaunas mācību telpas, jāizbūvē savienojošais gaitenis starp ēkām – pāreja, kas ļaus abām ēkām izmantot vienu garderobes telpu, vienu bibliotēku, ēdnīcas telpas, uzlabos vides pieejamību un drošību skolā.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content