Sportisti no Alūksnes pārstāvēja Latviju Formula Future Pasaules un Eiropas čempionātā - Alūksnes novads

Sportisti no Alūksnes pārstāvēja Latviju Formula Future Pasaules un Eiropas čempionātā

Sportisti no Alūksnes pārstāvēja Latviju Formula Future Pasaules un Eiropas čempionātāAizvadītajā nedēļā no 31. augusta līdz 4. septembrim trīs sportisti no Alūksnes kopā vēl ar 18 bērniem un jauniešiem no citām Latvijas pilsētām pārstāvēja Latviju Formula Future Pasaules un Eiropas čempionātā, Vācijā, Brandenburgā. Dodoties uz sacensībām, uztraukums pārņēma visus sportistus, jo bija zināms, ka konkurence un cīņa par iespēju kāpt uz pjedestāla noteikti būs liela, un aizdomas arī piepildījās. Kopā uz sacensībām bija ieradušies vairāk kā 90 sportisti no 10 valstīm,  kuru visu mērķis bija uzvarēt.

Visu šo vasaru jaunieši trenējās  biedrības ūdens motosporta kluba “NordOst” treniņu bāzē “Jaunsētas” Alūksnes ezerā krastā treneres Montas Melzobas vadībā. Lai jaunieši iegūtu iespēju piedalīties čempionātos un aizstāvēt valsts godu, sākumā viņiem bija jāpiedalās Latvijas čempionātā, kas reizē darbojas arī kā atlases sacensības. Ja šajā LČ tika izcīnīta 1. vai 2. vieta, braucējs tika iekļauts Latvijas izlases sastāvā. Pēc atlases sacensībām Alūksnē, Latvijas valsts izlasē vietu izcīnīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8.c klases skolnieks Matīss Leja un Alūksnes novada vidusskolas  9. klases skolnieks Kristiāns Jevsejevs. Vēl iespēju šajās sacensībās piedalīties ieguva  Ernsta Glika AVĢ 7.b klases skolniece Hēra Žaklīna Biete.

Sacensībās šie visi sportisti tika iedalīti pa vecuma grupām, klasēm. Mūsu sportisti – Matīss Leja, Kristiāns Jevsejevs startēja 4. klasē un Hēra Žaklīna Biete 3. klasē. Gan 4., gan arī 3. klasē konkurentu skaits cīņā par čempiona titulu sasniedza gandrīz 20 sportistus, kas lika mūsu braucējiem pievērsties sacensībām ar vēl lielāku nopietnību un atdevi.

Pasaules čempionātā mūsu sportistiem bija nepieciešams veikt 2 disciplīnas – manevrēšanu un slalomu. Par katru disciplīnu pienākas noteikts punktu skaits un, lai noteiktu kopvērtējuma rezultātus, punkti tiek saskaitīti kopā. Rezultātā Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hērai Žaklīnai Bietei 6. vieta, Kristiānam Jevsejevam 13. vieta un Matīsam Lejam 4. vieta, no 3. vietas atpaliekot par nieka 10 punktiem.

Eiropas čempionātā sportisti veica tikai slaloma disciplīnu, kur sportisti veic 2 slaloma braucienus un tas arī izšķir gala rezultātu. Mūsu sportistiem Eiropas čempionātā – Hērai 11. vieta, Kristiānam 6. vieta un Matīsam Lejam – Eiropas čempiona tituls.

Čempionātā notiek arī cīņa starp komandām, izlasēm un šeit kopā ar Latvijas izlasi Eiropas čempionātā sportisti kāpa uz 3. vietas pakāpiena un Pasaules čempionātā 4. vieta.

Jāmin, ka Hērai un Matīsam šī bija pirmā reize, piedaloties šajās sacensībās, kas sasniegtos rezultātus liek aplūkot ar vēl lielāku gandarījumu. Aizvadītās sacensību dienas bija garas un nogurdinošas, bet caur lielo nogurumu un uztraukumu sportistu sejās var redzēt prieku par pavadīto laiku, jauniegūtajiem draugiem un iegūto pieredzi, piedaloties šāda līmeņa sacensībās.

Sakām lielu paldies trenerei Montai Melzobai par ieguldīto laiku, sagatavojot sportistus sacensībām, Latvijas Ūdensmotosporta federācijai, ūdensmotosporta klubam “NordOst” un, protams, vecākiem par sniegto atbalstu.

 

Armands Musts

ŪMSK NordOst
valdes priekšsēdētājs

Skip to content