Aizsardzības ministrijas mācību laikā veiks iedzīvotāju SMS apziņošanu - Alūksnes novads

Aizsardzības ministrijas mācību laikā veiks iedzīvotāju SMS apziņošanu

Aizsardzības ministrijas mācību laikā veiks iedzīvotāju SMS apziņošanu7. un 8. septembrī laika posmā no plkst. 8.00 līdz 20.00 Aizsardzības ministrija sadarbībā ar mobilo sakaru operatoriem – SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, SIA “BITE Latvija”, SIA “Tele2” un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu mācību laikā veiks Latvijas iedzīvotāju apziņošanu ar SMS īsziņām.

Aizsardzības ministrijas mācību “AMEX 2022” ietvaros divu dienu laikā SMS īsziņas tiks izsūtītas visiem mobilo pakalpojumu sniedzēju “LMT”, “BITE” un “Tele2” galalietotājiem, un šī vingrinājuma mērķis ir pārbaudīt Latvijas iedzīvotāju apziņošanu krīzes situācijās.

Iedzīvotājiem īsziņas tiks izsūtītas no sūtītāja “Sargs.lv” ar šādu saturu: “Uzmanibu, apzinosanas parbaude! Zini, ka rikoties krizes gadijuma, un iepazisties ar 72h bukletu www.sargs.lv/72h. Aizsardzibas ministrija”. Saņemot īsziņu, iedzīvotāju vēlamā rīcība ir iepazīties ar 72h bukleta saturu, lai zinātu, kā rīkoties dažādās krīzes situācijās.

7. un 8. septembrī Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību “Namejs 2022” ietvaros notiks ikgadējās Aizsardzības ministrijas mācības “AMEX 2022”, lai pārbaudītu valsts institūciju gatavību militārām un hibrīdkrīzēm.

Jau ziņots, ka no 5. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā notiks militāro mācību cikla “Namejs 2022”  rudens posms, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

 

Skip to content