Alūksni apmeklē Finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis un CFLA pārstāvji - Alūksnes novads

Alūksni apmeklē Finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis un CFLA pārstāvji

Ceturtdien, 8. septembrī, Alūksnes novada pašvaldībā viesojās Finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji – direktora vietnieks Eiropas Savienības fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis,  Vidzemes reģionālās nodaļas vadītājs Māris Millers un Juridiskā nodrošinājuma un projektu atlases departamenta Infrastruktūras projektu atlases departamenta Infrastruktūras projektu atlases nodaļas vecākā eksperte Ilze Blumberga.

Kopā ar viesiem aplūkojām pašvaldības īstenotos projektus klātienē. Pašvaldībai ir būtiski, lai projektu finansējumu un īstenošanu pārraugošās institūcijas klātienē redzētu projektu gaitu, un varētu pārrunāt sarežģījumus, ar ko jāsaskaras projektu sagatavošanas un norises laikā.

FM un CFLA pārstāvji klātienē apskatīja Izglītības un sporta centra būvniecību, Gulbenes un Tālavas ielu pārbūves projektu, uzņēmējdarbības projekta ietvaros topošo ražošanas angāru, pirmo industriālo ēku Rūpniecības ielā, kā arī Pilssalu, kur investējusi gan pašvaldība, gan arī uzņēmēji.

Vēlāk viesi pie sarunu galda tikās ar pašvaldības vadību – domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru, vietniekiem Līgu Langrati, Druvi Tomsonu un Jāni Sadovņikovu, pašvaldības izpilddirektoru Ingu Berkuli un Centrālās administrācijas speciālistiem, kuru ikdienas pienākumos ir ar projektu īstenošanu saistīti jautājumi, lai pārrunātu dažādus problēmjautājumus.

Vizītes noslēgumā FM un CFLA pārstāvji piedalījās topošās “Biznesa stacijas” ēkas Tālavas ielā 5, Alūksnē kapsulas ar vēsturisko vēstījumu iemūrēšanas svinīgajā pasākumā.

Skip to content