Aizvadīts šī gada Alūksnes novada orientēšanās čempionāts - Alūksnes novads

Aizvadīts šī gada Alūksnes novada orientēšanās čempionāts

OK2022. gada 24. septembrī pie autoceļa P34 autobusa pieturas “Dzeņi”, Strautiņu apkārtnē, Alsviķu pagastā, Alūksnes novadā notika “Alūksnes novada atklātais orientēšanās čempionāts 2022”.

 Nedaudz vairāk kā 50 orientieristi – gan pašmāju, gan viesi no citiem novadiem 24. septembrī Strautiņu apkārtnes mežos sacentās par 2022. gada Alūksnes novada čempionāta medaļām dažādās vecuma un meistarības grupās. Sacensības bija arī daļa no novada sporta aktivitātēm Eiropas sporta nedēļas ietvaros.

 Orientieristiem distances bija izveidotas skaistā un interesantā apvidū, kas no orientieristiem prasīja kā labu fizisko, tā tehnisko sagatavotību, ko arī apliecināja sacensību rezultāti, jo ātri skrienošos orientieristus bija piemeklējušas kļūdas un ne visi kontrolpunkti bija apmeklēti precīzi, kas viņiem šoreiz liedza sasniegt labākus rezultātus.

 Orientēšanās diemžēl nav starp sporta skolā apmācāmajiem sporta veidiem, līdz ar to treniņi un apmācība notiek individuāli sabiedriskā kārtā vai arī kluba organizētajās regulārajās darbdienu vakarpušu sacensībās “Horizonts”. Tās risinās no pavasara līdz rudenim gandrīz katru otrdienu un šogad tās notiek 20 reizes.

Foto no sacensībām

Rezultāti

 

Skip to content