Valsts svētkiem veltīti pasākumi Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Valsts svētkiem veltīti pasākumi Alūksnes novadā

Svinot Latvijas Republikas 104. gadadienu, svētkiem veltīti pasākumi notiks daudzviet Alūksnes novadā.

17. novembrī pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā ikviens aicināts uz pasākumu “Zeme sudraba krastiem”, kura laikā tiks pasniegts pašvaldības apbalvojums “Sudraba zīle”, un pēc tam aktieris Raimonds Celms un komponists Matīss Žilinskis iepriecēs ar koncertprogrammu “Tālie krasti”.
Annas pagastā 18. novembrī 17.00 Annas kultūras namā notiks koncerts “Paliec balta un pasargāta…”.
Alsviķu pagastā 18. novembrī 15.00 Alsviķu kultūras namā aicina uz koncertu “Caur sidraba birzi gāju” – dvīņu māsas Eva un Kaiva izpildīs Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa un Imanta Kalniņa dziesmas.
Jaunalūksnes pagastā 18. novembrī pulksten 16.30 Kolberģa tautas namā notiks svinīgs koncerts.
Jaunannas pagastā 19. novembrī pulksten 19.00 Jaunannas tautas namā pulcēs pasākums “…man viņa ir vismīļākā TIK un TĀ”.
Jaunlaicenes pagastā 20. novembrī pulksten 17.00 Jaunlaicenes tautas namā svinīgs pasākums un Aināra Bumbiera koncerts “Lai Latvija zied”.
Liepnas pagastā 16. novembrī pulksten 19.30 Liepnas tautas namā svētku pasākums “Skaistākā zeme – Latvija!”.
Malienas pagastā valsts svētkiem veltīts koncerts “Skaista mana tēvu zeme” notiks jau 12. novembrī pulksten 18.00 Malienas tautas namā.
Mālupes pagastā 19. novembrī pulksten 19.00 Mālupes Saieta namā koncerts “Es mīlu dzīvi skaisto”.
Mārkalnes pagastā 20. novembrī pulksten 14.00 Mārkalnes tautas namā svinīgs pasākums un Aināra Bumbiera koncerts “Lai Latvija zied”.
Pededzes pagastā 18. novembrī pulksten 19.30 Pededzes tautas namā būs svinīgs koncerts.
Zeltiņu pagastā 18. novembrī pulksten 17.00 svētku dievkalpojums Zeltiņu ev. lut. baznīcā.
Ziemera pagastā 17. novembrī pulksten 13.00 Māriņkalna tautas namā pasākums “Mana Latvija + Tava Latvija = Mūsu Latvija”.

Arī Alūksnes novada muzejā un tā struktūrvienībās paredzēti dažādi ar valsts svētkiem saistīti pasākumi. Tā Alūksnes novada muzejā varēs iesaistīties funktierēšanas spēlē “Pa 7. Siguldas kājnieku pulka pēdām”, 18. novembrī muzeju varēs apmeklēt bez maksas un būs iespēja iesaistīties aktivitātē – muzeja detektīvs “Sava novada patriots”.
Jaunlaicenes muižas muzejā “Malēnieša pasaule” 12. novembrī 14.00 notiks izglītojošā nodarbība “Mana Latvija, Malēnija mana” (iepriekšēja pieteikšanās), bet 20. novembrī Jaunlaicenes muižas muzeju varēs apmeklēt bez maksas. Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” 19. novembris būs bezmaksas apmeklējuma diena.

Alūksnes novada bibliotēkās šajā laikā ir apskatāmas Latvijas svētkiem veltītas literatūras izstādes.

Savu artavu Latvijas dzimšanas dienas svinībām Alūksnes novadā pievienos arī orientēšanās klubs “Alūksne”, kas 18. novembrī no pulksten 11.00 līdz 13.00 sporta centrā “Mežinieki” aicina Latvijas Neatkarības 104. gadadienai veltītu orientēšanās skrējienu “Ar karti un kompasu izskrien Latvijas robežas kontūru”. Dalība pasākumā ar ziedojumiem. Maršruts uz kartes veidos Latvijas kontūru, tas sāksies un virzīsies pa “Mežiniekiem”, Alūksnes Muižas parku, sasniedzot pilsētas austrumu daļu, un noslēgsies “Mežiniekos”. Distances garums paredzēts aptuveni 5,5 km un to varēs veikt gan individuāli, gan kopā ar draugiem, paziņām vai ģimeni. Organizējot šo pasākumu, orientēšanās klubs vēlas mudināt iedzīvotājus valsts svētku dienu pavadīt fiziski aktīvi, apgūt jaunas prasmes, gūt gandarījumu un prieku par savām spējām un prasmēm. Pēc skrējiena būs ugunskurs un karsta tēja.

18. novembris

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content