Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve - Alūksnes novads

Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve

Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūveAlūksnes novada pašvaldība sākusi īstenot projektu, kas paredz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 2. kārtas jeb vēsturiskā korpusa pārbūvi.

Ēku pielāgos mūsdienu prasībām, lai nodrošinātu audzēkņiem un darbiniekiem ērtu un vizuāli estētisku vidi, padarītu ēku funkcionālāku un pieejamu cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pārbūves laikā atjaunos visas iekštelpas, daļēji pārbūvēs inženiertīklus mācību kabinetos, kā arī elektroapgādes un apkures sistēmu, atjaunos ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes, zibensaizsardzības sistēmu un pārbūvēs lietus ūdens kanalizācijas sistēmu. Projekts paredz izveidot arī abus līdzās esošos skolas korpusus savienojošu galeriju. Tā kā ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tas uzliek pienākumu saglabāt gan fasādes dekoratīvās detaļas, gan koplietošanas telpu interjera risinājumus ar oriģinālajiem aprīkojuma elementiem.

Ēkas pārbūvi paredzēts veikt gada laikā. Mācību darbu šajā laikā izglītības iestāde organizēs novembrī pēc pārbūves ekspluatācijā pieņemtajā ģimnāzijas 7.-9. klašu korpusā.

Alūksnes novada pašvaldības investīciju projekts par Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēku pārbūves 2. kārtu ir viens no 20 pašvaldību investīciju projektiem, ko atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai, un ko ir apstiprinājis Ministru kabinets.

Kopējais būvdarbu finansējums ir 2 763 519 EUR. Pēc SIA “REM PRO” un SIA “Sestais Stils” apvienības izstrādātā projekta būvdarbus veiks SIA “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve Sāksies Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas vēsturiskā korpusa pārbūve

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content