Izsoles ceļā piedāvās zemi daudzdzīvokļu māju attīstītājiem - Alūksnes novads

Izsoles ceļā piedāvās zemi daudzdzīvokļu māju attīstītājiem

Alūksnes novada pašvaldība ir izsludinājusi nekustamā īpašuma Alsviķu ielā 2, Alūksnē, daļu izsoles saskaņā ar domes 24. novembra sēdē pieņemto lēmumu nodot atsavināšanai daļu no minētā zemes īpašuma daudzdzīvokļu dzīvojamo īres māju būvniecībai, kā atsavināšanas veidu nosakot pārdošanu izsolē.

Dzīvojamo īres māju būvniecības jautājuma risināšanai Alūksnē pašvaldība šogad iegādājās  minēto īpašumu. Lai veiktu turpmākos soļus dzīvojamo īres māju būvniecībai, pašvaldībai zemes īpašums izsoles ceļā jānodod potenciāliem interesentiem, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem drīkstēs pretendēt uz Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu zemas īres mājokļu būvniecībai. Pašvaldība pati šo finansējumu saņemt nevar, uz to var pretendēt pašvaldības kapitālsabiedrības vai citi nekustamā īpašuma attīstītāji.

Izsoles noteikumos pašvaldība ir paredzējusi nosacījumu, ka zemes atsavināšanas mērķis un arī atceļošs nosacījums ir daudzdzīvokļu dzīvojamo īres māju būvniecība atbilstoši MK noteikumiem Nr. 459 “Noteikumi par atbalstu dzīvojamo īres māju būvniecībai Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 3.1. reformu un investīciju virziena “Reģionālā politika” 3.1.1.4.i. investīcijas “Finansēšanas fonda izveide zemas īres mājokļu būvniecībai” ietvaros”.

Pašvaldība izsolīs trīs objektus, katrs no tiem ir vienas vai divu 16 – 24 dzīvokļu īres māju būvniecībai nepieciešamā platība, kas noteikta saskaņā ar teritorijas lokālplānojuma risinājumu un zemes ierīcības projektu. Izsoles notiks par īpašumā iegūstamās zemes 1 m2 cenu.

Izsoles organizēs pašvaldības Īpašumu atsavināšanas komisija. Ar izsoļu noteikumiem, kā arī pēc tam rezultātiem var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Izsoles.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content