Biznesa sarunās tikās pašvaldība un uzņēmēji - Alūksnes novads

Biznesa sarunās tikās pašvaldība un uzņēmēji

Ceturtdien, 1. decembrī, Alūksnes novada pašvaldība bija aicinājusi novada uzņēmējus uz Biznesa sarunām. Priecājamies par tik plašu uzņēmēju atsaucību un interesi!

Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers uzņēmējiem pastāstīja par pašvaldība pēdējā gada laikā ieviesto uzņēmējdarbības atbalstam, tostarp biznesa inkubators, apjomīgais uzņēmējdarbības infrastruktūras objektu projekts, kas šobrīd tiek īstenots.

– Pašvaldības gada budžets ir apmēram 13 miljoni eiro, no kuriem apmēram 8 miljonus rada uzņēmēji. Vēl pašu novadā saražojam par maz, lai nodrošinātu visus tos pakalpojumus, kas pašvaldībām iedzīvotājiem jānodrošina. Lielākai izaugsmei vajadzīgas arī lielākas investīcijas, bet tas, protams, tik ātri nenāk. No uzņēmējiem gribētu sadzirdēt labas idejas un ģenerēt tās kopā – kā stiprināt mūsu novadu un veicināt izaugsmi, – sacīja Dz. Adlers.

Dz. Adlers pastāstīja par strukturālajām pārmaiņām, kas veiktas pašvaldībā, sekojot līdzi pašvaldības budžeta iespējām, lai samazinātu līdzekļu apjomu administratīviem resursiem un vairāk varētu ieguldīt infrastruktūrā.

Pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Māra Saldābola informēja par pašvaldības īstenotiem projektiem, plāniem un citām rīcībām, kas vērstas uz novada attīstības plānošanu un atbalstu uzņēmējdarbībai. Vērsa uzmanību uz izaicinājumiem, ar ko saskaras uzņēmēji un pašvaldība – iedzīvotāju skaita samazināšanās, investīciju piesaiste, darba spēka noturēšana, autoceļu stāvoklis, dzīvojamais fonds.

Savukārt biedrības “Alūksnes lauku partnerība” valdes priekšsēdētāja Santa Harjo-Ozoliņa pastāstīja, kā līdz šim ir veicies uzņēmējiem Leader finansējuma izmantošanā un kādas iespējas varētu būt nākotnē. Un Biznesa sarunu dalībniekiem bija iespēja uzzināt arī plašu informāciju par ALTUM atbalsta iespējām.

Skip to content