MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS - Alūksnes novads

MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS

4. grupas bērni septembra, oktobra, novembra mēnesi ir aizvadījuši krāšņi, radoši un videi draudzīgi.

Krāšņi – jo kopā ar atsaucīgo bērna asistenti Nataliia FEDOROVA (Ukraina) veidojām telpu rotājumu šī gada Ekolskolas tēmā “Transports”. No otrreiz lietojama materiāla, kombinējot formu, krāsu un tekstūru ieguvām skaistu pilsētas ielu. Rotājuma tapšanā no sākuma līdz gatavam darbam iesaistījās visi bērni, tādējādi nostiprinot prasmi kopā plānot, pieņemt lēmumus, novērtēt paveikto. Bērni izjuta lepnumu un gandarījumu par paveikto.

Radoši – jo piedalījāmies Latviešu valodas aģentūras konkursā „Atrodi vārdus!”. Par pareizo vārdu atminēšanu, saņēmām dāvaniņu no Vardulēna Brašuļa. Veikalu “DROGAS” zīmējumu konkursā “Mazgā rokas pareizi!” grupiņas bērni par kopā uzzīmētu plakātu saņēma Drogas Ziepju Burbulītes pateicību par to, ka esam apguvuši pareizas roku mazgāšanas soļus. Mēs ticējām, ka mums viss izdosies un mēs varēsim priecāties par  savu veikumu. Mūsu pārliecību par to, ka mums izdosies, stiprināja arī mūsu jaukā asistente Nataliia, kas ir zinoša un nekad neliedz savu padomu radošajos jautājumos.

Videi draudzīgi – jo pieteicāmies AS “Latvijas Valsts Meži ” Ekoprogrammai “Cūkmena detektīvi”. Bērni šajā programmā mācās iepazīt mežu, tiešā veidā saskaras ar mežu un spēj aprakstīt savu pieredzi un sajūtas. Caur meža iemītnieku acīm bērni vērtē to, kā ir dzīvot mežā – kas iemītniekus varētu traucēt un kāpēc. Esam uzsākuši lasīt interesantu un saistošu S.Vaivades, L.Iraids stāstu “Kā Alnītis gāja ciemos pie Gudrās Pūces”. Stāsts ir sadalīts pa gadalaikiem, kuros tiek stāstīts par visu, kas notiek mežā. Visi kopā esam paveikuši programmas 1.aktivitāti “Rudens piedzīvojums mežā!” Ir gan krāsots, gan šķirots, gan mežs iepazīts, gan iets vākt atkritumus. Bērniem veicot aktivitātes uzdevumus, arī Alnītis ieguva sev siltas un rakstainas zeķes.

MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS MŪSU RUDENS – KRĀŠŅS, RADOŠS, VIDEI DRAUDZĪGS

Sagatavoja: 4.gr. skolotāja Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA

Skip to content