EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM - Alūksnes novads

EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM

Mācību gada sākumā, iepazīstoties ar Ekoskolas gada tēmu “Transports”, izstrādājām veicamos uzdevumus rudens periodam. Neliels ieskats par to, kā mums veicās.

Pastaigas. Pārrunājām par drošības noteikumu ievērošanu uz ielas. Bērni iepazina, vēroja un skaidroja ceļa zīmes. Vēroja un pētīja transportlīdzekļu kustības intensitāti uz dažādām pilsētas ielām, skaitīja mašīnas noteiktā laika posmā, to pierakstīja, nosauca mašīnas marku, pievērsa uzmanību vai šoferis runā pa telefonu. Atnākot no pastaigas aizpildīja tabulu mapē “Transports”. No apkopotā secinājām, ka visintensīvākā transporta kustība ir Pils ielā. Iestādes jubilejas mēnesī – novembrī, piedalījāmies akcijā “Izstaigā Sprīdīša ceļu”, izgājām maršrutu “Mazā Sprīdīša lāpstiņa”.

Diena bez auto. Šajā dienā, ierodoties  bērnudārzā, reģistrējās aptaujas tabulā, atzīmēja, kā ieradušies. Zina “Diena bez auto” nozīmi dabas saglabāšanā, bet saprot, ka ir profesijas, kurās vienīgais darba instruments ir auto. “Šoferu dienā” devāmies iepazīties ar pašvaldības šoferi G. Avotiņu, viņa darba vietu un auto. Tika sagatavoti jautājumi, gan nopietni, gan ar humoru, kurus uzdevām profesionālim un klausījāmies atbildes. Aplūkojām velosipēdu, ar kuru šoferis ierodas darbā un velorikšu. Pie Administratīvās ēkas uzrunājām uzņēmuma “Spodra” darbiniekus “Diena bez auto” sakarā.

Bērni piedalījās Transporta viktorīnā, atbildēja uz Zebras sagatavotajiem jautājumiem par transporta veidiem, drošību, par videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem. Aktīvākie domātāji, drosmīgākie atbildētāji saņēma nelielus pārsteigumus- uzlīmes.

Ekskursijas

Bērni iepazinās ar senāko transportlīdzekli – zirgu. Vēroja video par zirgiem, klausījās stāstījumu, sprieda un stāstīja, izstrādāja noteikumus, kas jāievēro apmeklējot zirgu audzētavu. Apņēmās ievērot pieņemtos noteikumus, apliecinot ar savu parakstu. Zirgaudzētavā “Palejas zirgi” bērni klausījās īpašnieka stāstījumu par zirgu kopšanu, barošanu, apmācību. Vēroja dzīvnieku izskatu, to uzvedību aplokos, stallī. Ievērojot iepriekš norunātos noteikumus, pacienāja zirgus ar našķiem (burkānu, cukurgraudu), katrs bērns tika izvizināts zirga mugurā.

Lego nodarbības

Grupā katras nedēļas pirmdienā un otrdienā notiek LEGO nodarbības, ko vada grupas skolotājas. Bērni gan pēc parauga, gan izdomas konstruēja zirgus, tiltus, gaisa, ūdens transportlīdzekļus, veica eksperimentus – vai plosts peldēs, vai gaisa tramvajs  nobrauks pa auklu, cik tālu mašīnas ar piestiprinātu piepūstu balonu aizbrauc.

Pateicamies vecākiem, kas palīdzēja nokļūt visiem bērniem līdz zirgaudzētavai, kā arī iespēju robežās iesaistās akcijās “Diena bez auto”.

EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES 10. GRUPAS MAZĀS EKOPADOMES BĒRNIEM

Sagatavoja: 10.grupas skolotājas Indra FRUNZA, Gita SELGA

Skip to content