Miķeļdiena “Pienenītē” - Alūksnes novads

Miķeļdiena “Pienenītē”

Miķelītis bagāts vīrs,
Daudz tu vedi vezumā,
Ķirbjus, kāļus, burkāniņus,
Kartupeļus, sīpoliņus.

Miķeļi ir rudens saulgriežu laiks. Pēc Miķeļiem dienas kļūst īsākas, naktis- garākas. Līdz Miķeļdienai ražai jābūt novāktai un zem jumta.

Šogad Miķeļdienas pasākumā, godā tika celta vislielākā oga pasaulē-ķirbis, kurš – bagāts ar E, A un C vitamīniem un ir ļoti veselīgs. Tika sanesti dažādi ķirbji-lieli, mazi, interesantās formās, krāsaini, strīpaini, arī kompozīcijās izrotāti ķirbīši.

Pasaku personāži – pele, vāvere un ezis (skolotājas Elga, Alīna, Ilze), bija devušies ziemas krājumu meklējumos, un nonāca līdz ķirbju izstādei. Draugi bija noskatījuši pašu lielāko ķirbi, gribēja jau nest prom, kad tos pārsteidza mūzikas skolotāja Inga. Skolotāja paskaidroja, ka tiek svinēta Miķeļdiena, un tā ir izstāde no bērnu un vecāku atnestajiem ķirbjiem. Mūzikas skolotāja aicināja viesus piedalīties Miķeļdienas pasākumā.

 Pele, vāvere un ezis kopā ar bērniem dziedāja jautras dziesmas, gāja rotaļās, dejoja. Pēc jautrām rotaļām viesi pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu, devās tālāk, meklēt ziemas krājumus.

Paldies bērnu vecākiem par atsaucību un līdzdalību ķirbju izstādē!

Miķeļdiena “Pienenītē” Miķeļdiena “Pienenītē” Miķeļdiena “Pienenītē” Miķeļdiena “Pienenītē” Miķeļdiena “Pienenītē”

 Aprakstu sagatavoja skolotāja Elga

Skip to content