Par Ziemassvētku džudo kausa uzvarētājiem kļuvuši alūksnieši - Alūksnes novads

Par Ziemassvētku džudo kausa uzvarētājiem kļuvuši alūksnieši

Par Ziemassvētku džudo kausa uzvarētājiem kļuvuši alūksnieši17. decembrī Alūksnē, Ojāra Vācieša ielā 10, norisinājās XII Ziemassvētku atklātais Alūksnes novada kauss džudo cīņā 2022, kuru organizēja biedrība „Sporta klubs Kurbads” sadarbībā ar Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolu un Alūksnes novada pašvaldību.

   Sacensībās piedalījās džudisti no Rīgas, Valmieras, Ādažiem un diviem klubiem no Veru pilsētas Igaunijā. Džudisti tika ielūgti tikai ar speciāliem ielūgumiem, jo džudo treniņu telpas, kur notika turnīrs, neļauj notikt sacensībām ar vairāk dalībniekiem.

   Turnīrā kopējais dalībnieku skaits bija 162 džudisti. Alūksni pārstāvēja 90 dalībnieki.  Džudisti mēroja spēkus 49 svara kategorijās. Turnīrs ir vienīgais Latvijā, kurā sacensības norisinās tikai savas meistarības (iegūtās jostas) ietvaros un tikai pēc apļa sistēmas. Katrs nocīnās ar katru savā svara kategorijā.

Par kausa uzvarētājiem kļuva Alūksnes džudisti, iegūstot 21 pirmo vietu.

Otrajā vietā Ādažu sporta skola, 18 pirmās vietas.

Trešajā vietā Vsevoloda Zeļonija skola – 4 pirmās vietas.

Ceturto un piekto vietu dala Valmieras džudo klubs ar 3 pirmām vietām un Igaunijas džudisti ar 3 pirmām vietām.

   Liels prieks treneriem, ka mums ir izauguši arī pietiekama līmeņa džudo cīņas tiesneši. Mēs saviem spēkiem varējām darbu organizēt un nebija nekādu pretenziju arī no uzaicināto treneru un sportistu puses.

   Nākotnē, kad organizēsim šo kausa izcīņu jaunajā Alūksnes sporta centrā, protams, dalībnieku skaits būs krietni lielāks. Tomēr sportistu sadalīšana svara kategorijās un apļa sistēmas princips tiks saglabāts. Jaunajiem džudistiem, kas trenējās pirmos gadus, ir svarīgi mēroties spēkiem ar līdzvērtīgas meistarības pakāpes pretiniekiem.

   Alūksnes džudistiem jāturpina cītīgi trenēties, jo jau 2023. gada janvārī sāksies Latvijas meistarsacīkstes vecuma grupām līdz 18 gadiem, līdz 21 gadam un pieaugušo Latvijas čempionāts. Ļoti gaidām pārcelšanos uz jauno Alūksnes sporta centru. Pašreizējā treniņu vietā vecākajiem džudistiem grūti iegūt augstu meistarības pakāpi, jo ir treniņiem neatbilstoša grīda.

Visu Alūksnes džudistu vārdā paldies visiem mūsu atbalstītājiem.

Par Ziemassvētku džudo kausa uzvarētājiem kļuvuši alūksnieši Par Ziemassvētku džudo kausa uzvarētājiem kļuvuši alūksnieši

Treneris Aivars Mālnieks

Skip to content