EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀ - Alūksnes novads

EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀ

Šajā mācību gadā Ekoskolas gada tēmas “Transports” uzdevumu veikšanā aktīvi ir darbojušies arī Lienītes grupas bērni un viņu vecāki.

Diena  bez auto.

Pirmajās akcijās  “Diena bez auto”, kas notika 22. septembrī un 25.oktobrī  vecāki ar bērniem tika aicināti doties uz bērnudārzu ar kājām vai ar velosipēdu, nofilmēt vai nofotogrāfēt un savu veikumu ievietot speciāli šim mērķim paredzētajā padlet sienā. Aicinājumam atsaucās 10 bērni kopā ar vecākiem. Pēc veiktajām aptaujām, esam secinājuši, ka mūsu grupā puse bērnu uz dārziņu dodas ar kājām, bet puse ar auto. Arī nākošajās “Dienās bez auto” aktivitāte bija tikpat laba.

25.oktobris – Starptautiskā autotransporta darbinieku diena.

Gatavojām sveicienus – mazo plaukstiņu nospiedumus, kas tika iesieti aukliņās, kopā pagatavojām 40 “plaukstiņas”. Mazie sveicieni tika nogādāti  DUS “Viada”, kur to varēja saņemt ikviens šoferis. Tāpat mūsu sveicieni tika nogādāti Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā, kur tiek izsniegtas  darba tehnikas – traktoru, kombainieru, ekskavatoristu tiesības un veiktas šo transporta līdzekļu tehniskās apskates. Tikāmies ar pašu aģentūras vadītāju Nauri Lapsu. Vēl mēs savus sveicienus nodevām katram no autobusu, kravas autobusu šoferiem, kas gaidīja rindu pie luksofora Tālavas ielā. Daudziem no viņiem tas bija negaidīts un jauks pārsteigums.

Rīcības dienas.

            Rīcības dienās, kā katru gadu mēs devāmies ciemos uz ABJC, jo tur ir mājvieta dažādu vecumu bērniem un jauniešiem. Mūsu kopā ar bērniem sagatvotais materiāls bija plakāts ar atgādinājumiem – droša braukšana ar elektroskūteri vai velosipēdu, tā, lai nepārkāptu noteikumus. Šādu pat plakātu mēs nogādājām arī Alūksnes sākumskolas 2.d klasei. Papildus katrs bērns saņēma mazas atgādnītes, kā droši pārvietoties ar velosipēdu pa pilsētas ielām

Akcija “Nebrauc ar auto, brauc ar velo un ej ar kājām pa majām”

Aktīvi iesaistāmies Figūru maršrutu iziešanā, uz iestādes jubileju izgājām maršrutu  “Sprīdīša lāpsta”, tāpat izstrādājām savus maršrutus – Runča zābaks un mazā Sprīdīša lāpsta, kas ir piemēroti mazo grupu bērniem.

Braucam kopā!

Braukt visi kopā varam tikai ar autobusu vai bānīti. Pirmais mūsu brauciens ar sabiedrisko autobusu bija 25. novembrī. Mēs zinājām to, ka tieši šajā, kā šoferis autobusam, kas brauc  pilsētas maršrutus, būs Rēzijas tētis, kurš strādā SIA “Gulbenes autobuss”. Autobusā iekāpjot, katram bērnam tika izsniegta bezmaksas biļete, bet pieaugušajiem maksas biļete. Brauciena maršruts: Alūksnes AO-Slimnīca-AO-Maizes ceptuve- PII. Bērniem bija uzdevums vērot apkārtni pa logu, pastāstīt par pazīstamajām vietām, kur esam bijuši pastaigās un kopā ar saviem vecākiem. Pats galvenais  autobusā bija mācīties kulturālu uzvedību, ko bērni arī centās ievērot.

Otrā reize, kad braucām ar autobusu visi kopā, bērni, vecāki un grupas darbinieki, bija 28.decembrī, kad visi kopā braucām uz Viktora Ķirpa Ates muzeju “Vidzemes lauku sēta”, lai piedalītos Ziemassvētku pasākumā. Bērniem braukšana ar autobusu ir liels piedzīvojums un jaunums, jo ikdienā sabiedrisko transportu ģimenes izmanto reti.

Es dabai draudzīgs! Izslēdz dzinēju!

Ar šādu uzsaukumu gatavojām atgādnītes vecākiem, jo ir vecāki, kas mēdz  pie dārziņa atstāt auto ar ieslēgtiem dzinējiem, vai novieto auto pret vārtiem. Ceram, ka bērnu gatavotais  aicinājums uzrunās vecākus!

EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀEKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀ

 

EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀ EKOSKOLAS GADA TĒMAS “TRANSPORTS” AKTIVITĀTES LIENĪTES GRUPĀ

Sagatavoja: 7.grupas skolotājas  Sanita STRAKŠA, Ieva OZOLIŅA

Skip to content