Turpinās tiešo līdzdalību SIA “AP Kaudzītes” - Alūksnes novads

Turpinās tiešo līdzdalību SIA “AP Kaudzītes”

 Alūksnes novada pašvaldības dome 29. decembra sēdē pieņēma lēmumu saglabāt pašvaldības tiešo līdzdalību sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “AP Kaudzītes” un atcēla domes 2019. gada 25. jūlija lēmumu, kas paredzēja izbeigt Alūksnes novada pašvaldības līdzdalību minētajā kapitālsabiedrībā un nodot atsavināšanai pašvaldībai piederošās kapitāla daļas.

 

 SIA “AP Kaudzītes” pārējiem dalībniekiem tika piedāvāts izmantot savas pirmpirkuma tiesības iegādāties pašvaldības kapitāla daļas, taču pirmpirkuma tiesības netika izmantotas. Arī kapitāla daļu pārdošanas otrā kārta tika atzīta par nenotikušu, jo nepieteicās neviens pretendents.

 

 Ar Ministru kabineta 2021. gada 22. janvāra rīkojumu Nr.45 ir apstiprināts Atkritumu apsaimniekošanas valsts plāns 2021.-2028. gadam, kā arī sagatavoti normatīvo aktu grozījumi atkritumu apsaimniekošanas nozarē. Tajos paredzēts, ka Alūksnes novada pašvaldība būs iekļauta Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā (šobrīd Malienas atkritumu apsaimniekošanas reģions). Saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma pārejas noteikumu 49. punktu, atkritumu apsaimniekošanas reģionos ietilpstošajām pašvaldībām līdz 2023. gada 30. jūnijam jāizstrādā un jāapstiprina atkritumu apsaimniekošanas reģionālie plāni.

 

 Tā kā pēc domes 2019. gadā pieņemtā lēmuma ir notikušas būtiskas izmaiņas, šis lēmums nav izpildāms, līdz ar to pašvaldība pārvērtēja līdzdalību SIA “AP Kaudzītes”.

 

 SIA “AP Kaudzītes” pamatdarbība ir atkritumu apstrāde un izvietošana (izņemot bīstamos atkritumus). Kapitālsabiedrība apsaimnieko atkritumu apsaimniekošanas poligonu “Kaudzītes”, kas atrodas Litenē un ir viens no 10 atkritumu apsaimniekošanas reģionālajiem poligoniem Latvijā, un apkalpo uzņēmumus, kas veic sadzīves atkritumu savākšanu šajā reģionā. Pēc administratīvi teritoriālās reformas kapitālsabiedrības dalībnieku sastāvs ir šāds: Alūksnes un  Gulbenes novadu pašvaldībām pieder katrai 28,226%, Balvu novada pašvaldībai – 26,61399%, Madonas novada pašvaldībai – 16,93402%.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content