Pašvaldība tikās ar Valsts SIA “Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem - Alūksnes novads

Pašvaldība tikās ar Valsts SIA “Latvijas Valsts ceļi” pārstāvjiem

Otrdien, 7. februārī, Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietniece Līga Langrate, izpilddirektors Ingus Berkulis un pašvaldības speciālisti tikās ar Valsts SIA “Latvijas valsts ceļi” Vidzemes reģionālās nodaļas vadītāju Juri Priednieku un speciālistiem. Abu pušu pārstāvji pārrunāja dažādas savstarpējās sadarbības un nozares aktuālās tēmas, VSIA “LVC” pārstāvji atbildēja uz pašvaldības speciālistu jautājumiem.

Pašvaldība lūdza informāciju par to, kā plānots risināt problēmas, kas saistītas ar valsts autoceļu Alūksne-Lucka un Alūksne-Litene seguma nekvalitatīvo virsmas apstrādi, par ko pašvaldībā ar sūdzībām vērsās iedzīvotāji. J. Priednieks paskaidroja, ka “LVC” prasība bija šos objektus remontēt un defektus novērst. Šogad šiem posmiem beigsies garantijas laiks, un speciālisti izvērtēs turpmāk veicamo.

Pašvaldība pauda Liepnas iedzīvotāju jautājumu par ciema centrā esošā ceļa Viļaka-Žīguri-Liepna posma uzlabošanas iespējām. J. Priednieks apstiprināja, ka posms ir starp prioritātēm, tomēr pagaidām veicamo darbu plānos tas nav iekļauts.

Runājot par Liepnas ceļam veikto dubultās virsmas apstrādi, “LVC” pārstāvji informēja, ka ceļa stāvoklis tiek monitorēts. Ņemot vērā lielo intensitāti un slodzi, defekti segumā var parādīties. Ja tādi būs – tie tiks novērsti.

Pašvaldību interesēja autoceļa Ilzene-Līzespasts posma plānoto remontdarbu virzība, kas atbalstīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmā. “LVC” pārstāvji apliecināja, ka projekts apstiprināts un sagatavoti dokumenti iepirkuma veikšanai. Ceļam paredzēta dubultā virsmas apstrāde.

“LVC” informēja, ka turpmākos ceļu atjaunošanas plānos Alūksnes novadā ir A2 šosejas posms no Grundzāles līdz Veclaicenei, autoceļš Alūksne-Ape. Pienācis laiks veikt virsmas renovāciju par Eiropas Savienības finansējumu pārbūvētajam ceļam Alūksne-Zaiceva. Posmam uz Malienu pavasarī nepieciešams uzklāt virskārtu. Paredzēta seguma atjaunošana asfaltētajiem posmiem Bejā, Ziemeru centrā. Pašvaldība aktualizēja arī nepieciešamību sakārtot Ziemeru ceļu pilnā garumā.

Pašvaldība vērsa uzmanību uz valsts nozīmes grants seguma ceļu atputekļošanu, par ko no iedzīvotājiem vasarās tiek saņemti telefonzvani. “LVC” pārstāvji paskaidroja, ka vietās, kur atputekļošana ir veikta jau iepriekšējā gadā, to arī šogad turpinās. Par jauniem gadījumiem iedzīvotājiem jāraksta iesniegums “Latvijas valsts ceļiem” un katrs gadījums tiks izvērtēts.

Skip to content