Sociālā, izglītības un kultūras komiteja izskatīja jautājumu par Strautiņu pamatskolu - Alūksnes novads

Sociālā, izglītības un kultūras komiteja izskatīja jautājumu par Strautiņu pamatskolu

Ņemot vērā nepietiekamo prognozējamo skolēnu skaitu 1.-3. klasē Strautiņu sākumskolā no šī gada 1. septembra, 9. februārī Alūksnes novada pašvaldības domes Sociālās un izglītības komitejas sēdē deputāti skatīja jautājumu par Strautiņu pamatskolas likvidāciju. Lēmuma projektu par Strautiņu pamatskolas slēgšanu Alūksnes novada pašvaldības dome izskatīs kārtējā domes sēdē, kas notiks 23. februārī.

Pašvaldības domes 2022. gada 5. aprīlī pieņemtais lēmums par Alūksnes novada izglītības iestāžu institucionālo sistēmu paredzēja no 2023. gada 1. septembra Strautiņu pamatskolu reorganizēt par sākumskolu ar 1.-3. klasi, mācību procesu organizējot pirmsskolas grupu ēkā.

Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča deputātus komitejas sēdē informēja, ka šī mācību gada laikā divreiz veikta vecāku aptauja par turpmākās skolas izvēli. Pēc sākotnējiem datiem, Strautiņu sākumskolā šī gada 1. septembrī mācības varētu uzsākt 21 skolēns. Pēc jaunākās vecāku aptaujas datiem noskaidrots, ka Strautiņu sākumskolas 1. klasē maksimāli varētu mācīties 3 skolēni, 2. klasē – 3 skolēni, 3. klasē – neviens. Turklāt, vecāki norādījuši arī to, ka no minētajiem sešiem skolēniem četri Strautiņu sākumskolā mācīties izvēlētos tādā gadījumā, ja skolā nebūtu apvienotās klases. Tātad apvienoto klašu gadījumā skolā būtu vien divi skolēni – pa vienam 1. un 2. klasē.

Sociālās, izglītības un kultūras komitejas sēdē Izglītības pārvaldes vadītāja G. Kupča uzsvēra, ka, lai atvērtu sākumskolu ar sešiem skolēniem, ir nepieciešams pašvaldības līdzfinansējums, jo mērķdotācija pedagogu darba samaksu negarantēs.

Pirmsskolas izglītības grupas Strautiņos saglabāsies un to darbības pārvaldību nodrošinās Alsviķu pirmsskolas izglītības iestāde “Saulīte”. Prognozējams, ka 1-4 gadus veco bērnu grupā 2023./2024. mācību gadā būs 15 bērni un 5-6 gadus veco bērnu grupā – 11 bērni.

Ņemot vērā minētos apstākļus, komiteja nolēma virzīt uz domes sēdi lēmumu par Strautiņu pamatskolas slēgšanu.

Skip to content