Sadraudzības vizītē viesojās Setomaa pašvaldība - Alūksnes novads

Sadraudzības vizītē viesojās Setomaa pašvaldība

15. februārī Alūksnes novadu sadraudzības vizītē apmeklēja un ar pašvaldības pārstāvjiem tikās Setomaa pašvaldības delegācija no Igaunijas. Ar viesiem tikās domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietniece Līga Langrate, izpilddirektors Ingus Berkulis, tūrisma mārketinga un reklāmas speciāliste Līva Buliņa, Alūksnes Kultūras centrs direktora vietniece kultūras darba vadībā Sanita Eglīte un kultūras darba speciāliste Maija Rozīte.

Vizītes mērķis bija savstarpēji iepazīties, apspriest kopīgi risināmos jautājumus un vienoties par turpmākiem sadarbības virzieniem. Setomaa pašvaldības pārstāvji augstu novērtēja Alūksnes attīstību pēdējo gadu laikā un atzina, ka raugās uz Alūksnes novadu kā potenciālu partneri gan projektos, gan tūrisma attīstībā.

Jau šobrīd starp abām pašvaldībām veidojas laba sadarbība tūrisma nozarē un pārrobežu projektu plānošanā. Setu tradīciju pārstāvji aizvadītajā gadā piedalījās Māju kafejnīcu dienās Alūksnes novadā un plāno iesaistīties arī šogad. Puses vienojās par ciešākas sadarbības veidošanu kultūras un amatiermākslas nozarē, kā arī pieredzes apmaiņā par pašvaldības darbību.

Viesi vizītes laikā apmeklēja Alūksnes Kultūras centru, Alūksnes novada muzeju un Alūksnes Bānīša staciju, kā arī vēlāk Pededzes pagastu.

Skip to content