Alūksnes novadā viesojās ekonomikas ministre Ilze Indriksone - Alūksnes novads

Alūksnes novadā viesojās ekonomikas ministre Ilze Indriksone

30. martā Alūksnes novadu vizītē apmeklēja Ekonomikas ministre Ilze Indriksone un parlamentārais sekretārs Andris Čuda.

Ministri viesos uzņēma Alūksnes novada pašvaldības vadība – domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, vietnieki Aivars Fomins, Druvis Tomsons, Jānis Sadovņikovs, deputāte Ilze Līviņa.

Vizītes sākumā ministre viesojās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā, kur direktore Uva Grencione-Lapseniete iepazīstināja ar pašvaldības īstenotā ERAF projekta rezultātā sasniegtajiem ieguvumiem – padarīta daudz patīkamāka skolas fiziskā vide, skolēniem ir iespēja apgūt zināšanas mūsdienīgākās mācību telpās ar modernu aprīkojumu. Ministre tikās ar fizikas skolotāju Rasmu Gradovsku un skolēniem fizikas stundā, kā arī ķīmijas skolotāju Inesi Ločmeli un vēroja skolēnu darbošanos ķīmijas laboratorijā.

Vēlāk ministre apmeklēja SIA “LINDEN” šūšanas ražotni, kas atrodas no pašvaldības iznomātajās industriālās ēkas telpās Rūpniecības ielā, kur iepazinās ar Zariņu ģimenes pieredzi apģērbu ražošanas nozarē. Ministre tika iepazīstināta ar zīmola “Branchess” attīstību un varēja aplūkot, kā ideja par modeli un krāsu salikumu attīstās līdz pašu apdrukātiem audumiem un gatavām kleitām, kas uzņēmuma veikalos atpazīstamas ar zīmolu “Elīza”.

Sarunā ar ministri pašvaldības vadība un speciālisti – Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa, Juridiskās nodaļas vadītāja Aiva Egle un uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Māra Saldābola skāra tādus Alūksnes novada attīstībai būtiskus jautājumus kā mājokļu pieejamība, uzņēmējdarbības konkurētspēja un cilvēkkapitāla attīstības veicināšana. Pašvaldības pārstāvji ministri iepazīstināja ar veselības centra plānoto ideju, ko pašvaldība arvien saskata par būtisku enkurobjektu ne tikai Alūksnes novada, bet visa reģiona attīstībai.

Vizītes noslēgumā ministre apmeklēja SIA CEWOOD, kas pērnā gada nogalē kā pirmais noslēdza līgumu Ekonomikas ministrijas jaunajā atbalsta programmā lielo investīciju projektu īstenošanai un paplašina savu darbību, veicot ieguldījumus tehnoloģisko procesu ieviešanā un jaunas ražotnes izveidē. Ministre iepazinās ar ražošanas procesu, uzņēmuma plānoto attīstību un būtiskākajiem izaicinājumiem izaugsmē.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content