DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE - Alūksnes novads

DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE

 “Sprungulīšu” grupā februāra mēneša tēma “Manas grāmatas.” Mēneša ietvaros iepazinām daudz un dažādas grāmatas, kuras glabājās mūsu grupas grāmatu skapja plauktos. Lielas, mazas, plānas, biezas un pat ūdenī mazgājamas, tik dažādas tās ir. Vērojām grāmatās ilustrācijas, klausījāmies dzejoļus, pasakas. Viena no vismīļākajām  pasakām bērniem bija “Kukulītis.” Bērni pastāstīja, kādas grāmatas viņiem ir mājās, kas tās lasa. Noskaidrojam, kur var iegādāties grāmatas – grāmatu veikalā, veikalā, kioskā. Skolotājas bērniem pastāstīja, ka bibliotēkā glabājās daudz grāmatu. Tur var izvēlēties grāmatas, kuras grib izlasīt, apskatīt un  tās var paņemt uz mājām un pēc tam atnest atpakaļ. Pārrunājam, ka grāmatas ir jāsaudzē, nedrīkst plēst un sabojāt.

  1. februārī devāmies ciemos uz Alūksnes pilsētas bibliotēku. Bērnu nodaļā mūs laipni sagaidīja bibliotēkas darbinieces, kā arī Pele.

 Pele aicināja bērnus pie galda uz kura bija daudz  burtu. Katrs bērns atrada sava vārda pirmo burtu un  nosauca savu vārdu.. Tā mēs iepazināmies.

 Bibliotekāre A.Zača izrādīja grāmatu dažādību. Skatījāmies mācību filmiņas: “Alfabēts,” “Zaķīšu pirtiņa”. Iepazinām bibliotēkas telpu un bērni varēja apskatīt grāmatas, rotaļlietas, bērnu zīmējumu izstādi.

Noslēgumā Pele bērnus pacienāja ar konfektēm un aicināja nākt ciemos kopā ar vecākiem.  

DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE DAŽĀDO GRĀMATU PASAULE

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas Gunta BOJĀRE, Guntra ŪDRE

Skip to content