Vēl līdz 30. jūnijam var pieteikt sakoptākos īpašumus konkursam “Sakop, rādi, lepojies!” - Alūksnes novads

Vēl līdz 30. jūnijam var pieteikt sakoptākos īpašumus konkursam “Sakop, rādi, lepojies!”

Vēl līdz 30. jūnijam var pieteikt sakoptākos īpašumus konkursam “Sakop, rādi, lepojies!”30. jūnijs ir termiņš, līdz kuram Alūksnes novada pašvaldības rīkotajam konkursam “Sakop, rādi, lepojies!” var pieteikt gan individuālās mājas, vasarnīcas un lauku sētas, gan zemnieku saimniecības, uzņēmumu teritorijas, viesmīlības saimniecības un uzņēmumus, daudzdzīvokļu namus.

 

Konkursa kopējais balvu fonds ir 3000 EUR. Katrā konkursa nominācijā tiks apbalvoti trīs dalībnieki, kas būs ieguvuši visaugstāko punktu skaitu, turklāt vērtēšanas komisija varēs piešķirt arī speciālo balvu par unikalitāti, vienreizīgumu, aktualitāti vai citu īpašu sasniegumu. Plānots, ka visus pretendentus apciemos konkursa vērtēšanas komisija laika posmā no 12. līdz 26. jūlijam, bet uzvarētāju apbalvošana notiks Alūksnes pilsētas svētkos 5. augustā.

 

 Sakoptākos īpašumus komisija vērtēs divās grupās un vairākās nominācijās. Pirmajā grupā vērtēs šādas nominācijas:

  • sakoptākā zemnieku saimniecība/ražojošā lauku sēta,
  • sakoptākā uzņēmuma teritorija,
  • sakoptākā viesu nama, kempinga, viesnīcas, brīvdienu mājas u.tml. teritorija.

Savukārt otrajā grupā pretendentus vērtēs šādās nominācijās:

  • sakoptākā lauku sēta,
  • sakoptākā privātmājas/individuālās mājas vai vasarnīcas apkārtne,
  • sakoptākā daudzdzīvokļu mājas teritorija.

 

Alūksnes novada pašvaldība sakoptāko īpašumu konkursu rīko, lai veicinātu novada teritorijas sakoptību un attīstību, rosinātu iedzīvotājus uzturēt kārtībā un kopt savus īpašumus un pateiktos īpašniekiem par viņu ieguldīto darbu teritoriju sakopšanā.

 

– Aicinām iedzīvotājus, uzņēmējus neturēt sveci zem pūra un pieteikt savus sakoptos īpašumus konkursam, un rosināt tam pieteikties arī kaimiņus, radus vai draugus, kuru sēta, mājas apkārtne, uzņēmuma teritorija ir skaista un sakopta. Ikviens labs darbs ir pelnījis, ka to cildina, – saka Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas ainavu arhitekte Madara Sildega-Mieriņa.

 

Konkursā aicināts piedalīties ikviens – īpašnieki, apsaimniekotāji vai pilnvarotās personas par savu vai citu īpašumu. Konkursam var pieteikt arī citu personu īpašumus, tādā gadījumā gan nepieciešama šīs teritorijas īpašnieka rakstveida piekrišana (veidlapa atrodama konkursa nolikumā).

 

Konkursa nolikums un pieteikums dalībai ir publicēti pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Konkursi. Nolikumā atrodami arī kritēriji, kurus katrā no grupām vērtēs komisijas locekļi, klātienē apsekojot katru konkursam pieteikto īpašumu. Aizpildītas pieteikuma veidlapas līdz 30. jūnijam iesniedzamas kā elektroniski parakstīts dokuments, nosūtot to uz e-pasta adresi: dome@aluksne.lv vai arī kādā no Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem – pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, pagastos – bibliotēkās.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content