Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumi - Alūksnes novads

Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumi

Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnē noslēgumam tuvojas Miera ielas pārbūves projekts, kas būtiskus uzlabojumus nesis arī Alūksnes Lielo kapu teritorijai.

Pirmais un nozīmīgākais ieguvums Alūksnes Lielo kapu apmeklētājiem ir asfaltēts ielas un automašīnu novietošanas laukumu segums kapu teritorijā līdz pat ceļam uz Garnizona kapiem. Pašvaldība atgādina autovadītājiem, ka ir jāievēro izvietotās ceļa zīmes, un vērš uzmanību, ka pie kapsētas žoga automašīnas stāvēšanai ir jānovieto uz ielas asfaltētās daļas, nevis zaļajā zonā!

Kapsētas apmeklētājiem jāņem vērā, ka atsevišķās vietās, tostarp, pretim pirmajiem vārtiem, tiek mainītas trūdošo atkritumu un lielgabarīta atkritumu novietošanas vietas. Pašvaldības aģentūra “Spodra” ir izvietojusi attiecīgas informatīvas zīmes vietās, kur drīkst novietot minēto veidu atkritumus, kā arī vietās, kur tos novietot nedrīkst. Lūgums ievērot kārtību! Tāpat lūgums ņemt vērā, ka vietās, kas iezīmētas konkrēta veida atkritumu novietošanai, jānovieto tikai tā veida atkritumi, lai neradītu apgrūtinājumus to apsaimniekošanā un neveidotu nekārtību.

Kā Miera ielas pārbūves projekts paredzēja, Lielo kapu teritorijā uzstādīta arī jauna, plašāka lapene, kurā pēc bēru ceremonijas piederīgajiem un bēru viesiem būs iespējams uzkavēties, pieminot aizgājušo. Ikdienā tā būs slēgta, taču, piesakot bēru ceremoniju kapsētas pārzinim, varēs pieteikt arī lapenes izmantošanu. Savukārt iepriekšējā lapene nogādāta uz Alūksnes Mazajiem kapiem.

Miera un Melnuma ielu pārbūve kā Alūksnes novada pašvaldības augstas gatavības investīciju projekts saņēma 2 miljonu EUR finansējumu no valsts budžeta saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 8. februāra noteikumiem Nr. 112 “Kārtība, kādā piešķiramas un izlietojamas mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām”. Projekta līdzfinansējums – no pašvaldības budžeta.

Būvprojektu izstrādāja SIA “Global Project”, būvniecību veic SIA “ACBR”, būvuzraudzību nodrošina SIA “RoadLat”. Projektu vada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

  Alūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumiAlūksnes Lielo kapu infrastruktūrā būtiski uzlabojumi

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content