Darbu sāk Alūksnes vidusskola - Alūksnes novads

Darbu sāk Alūksnes vidusskola

1.augustā darbu sāk Alūksnes vidusskola. Šajā īpašajā dienā skolas direktore Ilze Līviņa bija pulcējusi tehnisko darbinieku kolektīvu, jo tieši viņi būs tie, kuri tagad parūpēsies par skolas telpu sagatavošanu jaunajam mācību gadam.

 Pirmajā darba dienā tehnisko darbinieku kolektīvs tikās un iepazina visas jaunās izglītības iestādes ēkas – Kanaviņu ielā, Lielā Ezera ielā un Glika ielā.  Kanaviņu ielas ēkā no 1. septembra mācīsies Alūksnes novada vidusskolas 4.-6. klašu bērni, Lielā Ezera ielas ēkā – 1.-3. klases, Glika ielā – 7.-12. klašu audzēkņi.

 Svinīgi mirkļi notika pie katras no ēkām, ko turpmāk rotās informatīvā plāksne ar uzrakstu “Alūksnes vidusskola”. Alūksnes novada vidusskolas un Alūksnes pilsētas sākumskolas informatīvās plāksnes, kā arī citas vēstures liecības tika nodotas Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas muzejam, kas glabā informāciju par dažādām izglītības iestādēm un notikumiem izglītības jomā Alūksnē un tās novadā. Savukārt pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jaunāko klašu korpusa, kuru draudzīgi apdzīvos kā vidusskola, tā ģimnāzija, līdzās ģimnāzijas nosaukuma plāksnei pievienosies arī Alūksnes vidusskolas nosaukums.

 – Šis laiks nav vienkāršs, bet neviens arī negaidīja, ka tas tāds būs. Ceru uz labu sadarbību, kas arī nebūs vienkārši, jo būsim lielāks kolektīvs un strādāsim pa trīs ēkām. Vēl ir vesels mēnesis līdz lielajam notikumam – 1. septembrim, lai iejustos un labi sagatavotos. Lai mums visiem kopā veicas, un lai Alūksne pusē vienmēr ir izglītības iespēja maksimāli daudz izglītības posmos! – uzrunājot tehnisko darbinieku kolektīvu, sacīja Ilze Līviņa.

 Kopā ar skolas tehnisko darbinieku kolektīvu šajā dienā bija arī pašvaldības vadība – domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, vietnieki Druvis Tomsons un Jānis Sadovņikovs, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

 – Šis ir ļoti nozīmīgs brīdis mūsu novada izglītības vēsturē, jo kopš 2011. gada par izglītības kvalitāti runā valdība, pašvaldība, iedzīvotāji, bet konkrētu rīcību nav bijis daudz. Alūksnes novada pašvaldība bijām vieni no pirmajiem, kas pieņēmām nepopulāru lēmumu par izglītības tīkla sakārtošanu. Tāpēc sveicot jūs pirmajā darba dienā, ceru uz to, ka spēsim nodrošināt saviem jauniešiem tādu izglītības kvalitāti, lai nākotnē visi – novads, vecāki, pedagogi, varam ar viņiem lepoties, ka esam paveikuši maksimumu un iedevuši bērniem visu to labāko, – sacīja Dzintars Adlers.

 Viņš uzsvēra, ka ir maldīgi domāt, ka izglītības kvalitāte sakņojas tikai pedagogu darbā. Tā ir atkarīga no ikviena, arī skolas saimnieciskais personāls ir izglītības procesa veidotāji – ar sava darba kvalitāti, komunikāciju ar jauniešiem, arī ar rūpēm par to, lai telpās viss funkcionētu nevainojami. Tādā veidā jauniešos tiek ieaudzināta vēlme pēc kārtības un struktūras un tas veicina stipru personību veidošanos, kuras veido stipru novadu un valsti.

 – Mēs visi esam vienota komanda, kas realizē izvirzītos mērķus, un mērķis izglītībā noteikti ir kvalitatīva izglītība mūsu nākamajām paaudzēm, mūsu bērniem un jauniešiem. Redzu un ticu, ka šo mērķi noteikti visi kopā sasniegsim. Lai mums izdodas realizēt visas ieceres komandā visiem kopā, – sacīja pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Evita Aploka,

Alūksnes novada pašvaldības

Centrālās administrācijas

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

 

Skip to content