Alūksnes Kultūras centrs sezonu sāk ar teātra izrādēm - Alūksnes novads

Alūksnes Kultūras centrs sezonu sāk ar teātra izrādēm

Šajā sezonā Alūksnes Kultūras centram plašs piedāvājums un sāksim sezonu ar teātra izrādēm, ko pie mums būs iespējams baudīt jau septembrī.

  •  15. septembrī plkst.19.00 Alūksnes Kultūras centrā Valmieras teātra viesizrāde “Labie cilvēki” Ineses Mičules režijā.

Šis ir mūsdienīgs stāsts par dzīves pārbaudījumiem, kuri tiek uzlikti labiem cilvēkiem. Tā centrā – jauna sieviete Mārgareta, kuru piemeklē dažādas likstas gan darbā, gan privātajā dzīvē. Mārgaretas dzīve nav viegla, taču viņas ticība un paļaušanās labajam ik vienā cilvēkā, humors un pacietība, liek ieraudzīt un vērtēt notiekošo citādā gaismā. Kad Mārgareta satiek savu jaunības dienu mīlestību – nu jau bagātu un veiksmīgu cilvēku, atklājas, ka dzīvojot kultūrā, kas nemitīgi tiecas piepildīt sapni par laimīgu dzīvi, cilvēks tomēr jūtās iztukšots. Luga liek pārdomāt, kādi tad ir īstie cilvēka liktens iemesli – ļaut lietām notikt labi vai slikti, un ko tas pārbauda cilvēkā?

2012. gadā šī izrāde kļūst par visbiežāk iestudēto darbu teātros visā pasaulē, tagad arī Valmieras teātrī.

Lomās: Elīna Vāne, Aigars Apinis, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Māra Mennika, Diāna Krista Stafecka, Baiba Valante.

  •  22. oktobrī plkst.16.00 Alūksnes Kultūras centrā Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde “Tik mīla vien” Mihaila Kublinska režijā. Autors Renē Heinersdorfs.

Bulvārteātra spožā komēdija jau vairāk nekā desmit gadus aizrauj ar viegliem, asprātīgiem dialogiem, spraigiem, negaidītiem sižeta pavērsieniem izteikti mūsdienīgā vidē, kur modernās tehnoloģijas ir ne tikai laikmeta zīme, bet arī aktīvs konflikta virzītājspēks. Ar trīsdesmitgadnieku rutīnas saēstām savstarpējām attiecībām, kas šodien stājušās visaptverošās, taču par vecmodīgu uzskatītās mīlestības vietā.

Lomās – Dita Lūriņa, Evija Krūze, Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis un Elizabete Skrastiņa vai Ieva Aniņa.

  •  27. septembrī plkst.13.00 Alūksnes Kultūras centrā Latvijas Leļļu teātra izrāde “Divi mazi mežonēni”, režisors Andris Zeļonka.

Izrāde, kas rosina doties dabā, ļauties brīvībai, iztēlei un neapslāpētam bērnības garam.

Sems ar Jenu beidzot īsteno ilgi loloto sapni un uzsāk dzīvi mežā kā indiāņi. Jaunā mājvieta ir aizraujoša un biedējoša vienlaikus, tādēļ zēni nolemj pieņemt savā ciltī arī kaimiņu meiteni Gaju. Trijatā viņi sāk iepazīt meža pasaules burvību, dodoties medībās, vērojot dzīvniekus, putnus un citus meža iemītniekus, kuri slēpjas no cilvēkiem. Piedzīvojumi un pārbaudījumi satuvina trijotni, iemāca pieņemt vienam otru un atklāt dabas skaisto varenību.

Ieteicamais vecums: 5+

Lomās: Matīss Millers, Rūdolfs Apse, Irina Krasta

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties Alūksnes Kultūras centra kasē un “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

 

Iveta Baltā-Vanaga
Alūksnes novada Kultūras centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content