Alūksnes novada pašvaldība ziedo automašīnu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam - Alūksnes novads

Alūksnes novada pašvaldība ziedo automašīnu Ukrainas iedzīvotāju atbalstam

Alūksnes novada pašvaldība ziedo automašīnu Ukrainas iedzīvotāju atbalstamŠodien, 28. septembrī, svinīgi nodotas transportlīdzekļa Mercedes Benz Sprinter 208 atslēgas Alūksnes un Apes novada fondam un brīvprātīgajam Pāvelam Čornijam. Iepriekš šī transporta vienība kalpoja Alūksnes Sociālo lietu pārvaldes ikdienas darbos, taču tagad transportlīdzekļa otro dzīves pusi tas pavadīs Ukrainā, kur palīdzēs vietējiem iedzīvotājiem.

Svinīgajā mirklī Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers ar gandarījumu pauda: “Ir prieks, ka arī Alūksnes novada pašvaldība var sniegt palīdzību Ukrainai un arī turpmāk arvien vairāk meklēsim veidus, kā palīdzēt. Novēlu, lai mēs pēc iespējas ātrāk varētu palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem sakārtot valsti un lai šie transportlīdzekļi vairs nebūtu jākoncentrē uz Ukrainas teritorijām, kur norisinās kara darbība. Veiksmīgu ceļu, izdošanos nākošajos brīvprātīgo braucienos! Paldies, Pāvel, par to, ko dari un rosini sabiedrību darīt labas lietas!”

Sveicieniem piebiedrojās arī Alūksnes Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Ilze Posta, kas pauda milzīgu pateicību Pāvelam un visiem iesaistītajiem par viņu darbu, uzteicot arī Alūksnes novada pašvaldības šoferus, kas, neskatoties uz transportlīdzekļu mūžu, tos spēj saglabāt un uzturēt ļoti labā stāvoklī.

Kopā šis jau ir 15. transportlīdzeklis, ko Pāvels Čornijs kopā ar citiem brīvprātīgajiem un Alūksnes un Apes novada fondu nogādā Ukrainai. Jāteic, ka pie šī skaita vēl nebūt neapstāsies un jau šobrīd meklē vēl transportlīdzekļus, kas varētu noderēt Ukrainai.

Plānots, ka nākošais auto konvojs ar trīs transporta vienībām no Alūksnes uz Ukrainu dosies 22. oktobrī.

Lēmums par ziedojumu nodibinājumam Alūksnes un Apes novada fonds vienbalsīgi pieņemts 18. septembra Alūksnes novada pašvaldības ārkārtas domes sēdē.

 

SAGATAVOJA: Monta MELZOBA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content